Vincent Kompany kijkt uit naar clash tegen Leverkusen: "Bayern moet altijd zijn wil kunnen opleggen"

 vr 27 september 2024 12:35
Kompany stuurt Kane en co. aan op training.

Na een handvol opwarmers kan zaterdag het echte werk beginnen voor Vincent Kompany en Bayern München. Onze landgenoot neemt het in eigen huis op tegen kampioen Leverkusen, zijn eerste grote test als coach van de Rekordmeister.  "We spelen tegen het beste team van vorig jaar, dus het wordt niet eenvoudig."

Heel Duitsland richt zaterdagavond zijn blik op de Allianz Arena. Daar neemt Bayern München het op tegen landskampioen Bayer Leverkusen voor dé topper van de speeldag.

 

Maar liefst 350.000 fans vroegen een ticket aan voor de wedstrijd - om maar te zeggen dat de verwachtingen hooggespannen staan.

 

Eén man blijft voorlopig koeltjes onder alle druk. Vincent Kompany blikte vrijdag ontspannen vooruit op zijn eerste echte grote test als coach van Bayern München.

"Het is leuk dat iedereen erg uitkijkt naar de wedstrijd", sprak hij.

 

"Uiteraard wordt het een belangrijke match, tegen het beste team van de voorbije twaalf maanden. Het zal niet eenvoudig worden."

 

"We willen onszelf testen tegen een goeie tegenstander. Maar Bayern is altijd de favoriet. We kijken ernaar uit en willen winnen."   

Dominant zijn

Onder Kompany won Bayern voorlopig al zijn wedstrijden. In de competitie pakte het vlot 12 op 12 en in de Champions League gaf het Dinamo Zagreb een pak voor de broek. Mét dominant voetbal, waar Kompany graag zijn handelsmerk van maakt.


"Onze benadering is steeds dat wij zo dominant mogelijk willen zijn. Bayern moet altijd zijn wil in de wedstrijd opleggen. Als een team erin slaagt dat te voorkomen, dan verdienen zij daar veel respect voor."   


Leverkusen maakte vorig seizoen veel indruk met de dubbel in Duitsland en een finaleplaats in de Europa League. Dit seizoen lijkt het team van Xabi Alonso iets kwetsbaarder, vooral defensief. Zo slikte het in vier competitieduels al 9 goals.


"Vorig seizoen hebben zij iets speciaals neergezet", erkende Kompany. "Het was interessant om te volgen."


"Het is precies dat wat het spelletje zo opwindend maakt. We spelen tegen een ploeg die vorig jaar iets uitzonderlijks heeft gedaan."

Bundesliga
FC Bayern München
28/09 18:30
Bayer 04 Leverkusen
Gerelateerd: