Emotionele rollercoaster voor aangeslagen Alec Segaert: "Brons is mooie beloning, maar het is allemaal relatief"

 vr 27 september 2024 17:34
Alec Segaert.

De Belgen waren collectief sterk en blijven niet met lege handen achter na het WK voor beloften. Jarno Widar maakte indruk bergop, Alec Segaert reed nog naar het podium na een straffe comeback. Na de podiumceremonie verscheen hij met een krop in de keel in de perszone.

"Ik heb echt een goeie wedstrijd gereden", analyseerde Alec Segaert zijn WK. "Tactisch heb ik het heel sterk aangepakt en collectief reden we goed. We zaten met veel renners in de finale. We hebben niet veel laten liggen."

 

"Het is een mooie beloning, maar het is allemaal relatief", vervolgde een duidelijk aangeslagen Segaert na het overlijden van de Zwitserse juniore Muriel Furrer.

 

"Na de finish was er eerst euforie. Vanuit een bijna verloren positie pak ik nog een medaille. Maar als je dan het nieuws over het overlijden hoort, maakt dat emoties los. Die waren er een jaar geleden ook."

 

Segaert doelt op het verlies van Tijl De Decker. In augustus vorig jaar overleed zijn ploegmakker De Decker na een aanrijding op training. Segaert droeg toen zijn Europese tijdrittitel op aan De Decker.

 

"Het is moeilijk om veel te zeggen over de koers", zei Segaert, die zich daarna nog moedig herpakte. "Ik weet niet of ik het ergens heb laten liggen."

 

"Misschien heb ik zelf iets te vroeg de verantwoordelijkheid genomen om het gat op Jan Christen niet te groot te laten worden. Bleek dat ik zelf ook top was."

"Lomp momentje" bij Widar

"Ik denk dat ik het maximum er heb uitgehaald", reageerde Jarno Widar, uiteindelijk 7e in Zürich.

 

Op de hellingen trok hij snoeihard door. Hij sleurde zo de sterke mannen tot bij eenzame vluchter Jan Christen. "Ik mag zeggen dat ik diegene ben die onze groep heeft teruggebracht tot bij Christen. Dankzij mij zijn we teruggekomen."

 

Maar daarna ging het mis. "Er was misschien één dom momentje van twijfel. Die twee (Niklas Behrens en Martin Svreck) gingen weg. Wij keken naar elkaar en dat was misschien een beetje lomp."

 

Bergop gaf Widar een zeer snedige indruk. "Maar daar heb ik niets aan, hé. Of het een optie was om Alec (Segaert) mee te nemen bij mijn aanval? Ik keek niet achterom en was vol gefocust op Christen. Voor mij is het winnen of niets. Koers draait om winnen."

 

"Het is mooi dat Alec nog 3e wordt. Zelf had ik dat niet meer kunnen doen", aldus Widar, bij wie "handen en armen verkrampt waren door de koude". 

Gerelateerd: