VIDEO - Campenaerts ziet Roglic als concurrent voor Evenepoel, al zorgt zijn uitspraak wel voor hilariteit

 vr 20 september 2024 19:48
Victor Campenaerts.

Victor Campenaerts is de tweede Belg na Remco Evenepoel aan de start van het WK tijdrijden. Na de verkenning vertelde Campenaerts dat het parcours hem moet liggen. Hij schatte ook de tegenstand in, wat voor een grappig moment zorgde tussen Evenepoel en Campenaerts.

Het was een grappig beeld op de persconferentie van Remco Evenepoel en Victor Campenaerts. Campenaerts was heel serieus bezig met het opsommen van de concurrenten van Evenepoel voor het WK-goud, tot Evenepoel zijn lach niet kon inhouden.

"Wie?", vroeg Evenepoel aan Campenaerts toen hij de naam van Primoz Roglic uitsprak alsof het Roglik was.

Het duidt erop dat het tussen Evenepoel en Campenaerts wel goed klikt. Dat bevestigde Campenaerts voor de microfoon van Maarten Vangramberen.

"Hij heeft me voor het oog van de camera al een paar keer serieus pijn gedaan in koers, maar daarnaast klikt het heel goed. Hij is een aangename gast", vertelde Campenaerts.

"Het perfecte parcours"

Verder vertelde Campenaerts ook dat het parcours op de maat van Evenepoel gemaakt is, al is Vocsnor daar zelf niet ontevreden over.

"Het is het perfecte parcours voor Remco, maar ook voor mij. Ons niveau is wel anders en we hebben andere ambities, maar het is snel en met hoogtemeters. We zijn allebei aerodynamisch en licht op de fiets, al is Remco wel iets aerodynamischer en lichter, dus dat verklaart redelijk veel in de resultaten."

Campenaerts zelf liet blijken dat hij goed uit de Vuelta gekomen is, al bracht het EK niet wat hij daar zelf van verwacht had.

"Na mijn 6e plaats op EK had ik een dubbel gevoel, fysiek voelde ik me goed en de waardes waren goed, maar het resultaat was ver van wat ik gehoopt had. Het was wel een heel vlak parcours, maar ik wilde toch dichter eindigen."

Zondag zal veel afhangen van wat Ganna en Tarling doen.

Victor Campenaerts

"Zondag zal veel afhangen van wat Ganna en Tarling doen, dat zijn 2 vraagtekens. Het zijn mannen die - als ze in perfecte vorm zijn - concurrenten zijn voor Remco, maar als ze niet perfect in vorm zijn dan kan ik ze misschien wel kloppen."

Daarom ziet Campenaerts 2 andere concurrenten voor het goud.

"Küng en Roglic zullen de grootste concurrenten zijn voor Remco volgens mij. Küng is wel wat zwaarder, maar hij kan ook een berg over. Roglic kan dan weer tijdrijden als de beste. Hij is olympisch kampioen geweest, maar wel recenter all-in gegaan voor een grote ronde. Dat zou misschien een weerslag kunnen hebben op hem." 

Gerelateerd: