Wout van Aert blijft voor de rest van zijn carrière bij Visma-Lease a Bike:"True love lasts forever"

 wo 18 september 2024 11:32
Van 2019 tot 2023 onder de naam Jumbo-Visma, sinds 2024 onder de naam Visma-Lease a Bike.
Wout van Aert rijdt sinds 2019 voor het Nederlandse WorldTour-team.

Wout van Aert en Visma-Lease a Bike gaan voor onbepaalde tijd met elkaar door. Ze hebben het zo naar hun zin dat de Nederlandse WorldTour-ploeg de Belgische toprenner een "unieke overeenkomst" heeft gegeven. Een mooi gebaar in dit pechjaar voor de 30-jarige Van Aert, die 2 keer zwaar viel. Hij had nog een contract tot 2026 bij de ploeg, waarvoor hij sinds 2019 reed.

Van Aert schrijft een brief

In een filmpje op sociale media schrijft Van Aert een brief aan zijn team, waarin hij zijn eeuwigdurende liefde verklaart. "Lieve vrienden van Team Visma-Lease a Bike. Met een hart vol nostalgie ben ik teruggekeerd naar de mooie momenten die we samen hebben beleefd."
 

"Onze reis tot nu toe is er een vol dierbare herinneringen. Ik voel de warmte van bijzondere ritten in de Tour en de vreugde bij overwinningen, zoals in de Vuelta, mijn eerste moment in San Remo, de Strade Bianche, de sprint op de Champs-Elysées, de Mont Ventoux en die onvergetelijke sprint tegen Viviani. Dat was mijn allereerste overwinning in de Tour."

"Maar ook de pijn van verlies en tegenslag, zoals bij de val in de tijdrit in Pau en Dwars door Vlaanderen dit jaar. Samen hebben we die moeilijke momenten gedragen en zijn we sterker teruggekomen."

Samen hebben we iets moois opgebouwd, iets dat voelt als een liefde die eeuwig zal duren. Alvast tot het einde van mijn actieve carrière. En dat moment ligt nog ver van mij weg.

Wout van Aert

"We hebben zoveel gedeeld, zoveel gelachen, gejuicht en gehuild. Samen hebben we iets moois opgebouwd, iets dat voelt als een liefde die eeuwig zal duren. De eeuwigheid... dat is een woord vol belofte."

"In de geest van ons team is er geen grens aan wat we kunnen bereiken, zolang we maar durven te dromen en vastberaden zijn om die dromen waar te maken."


"Dit team is mijn veilige haven, mijn thuis. Hier voel ik me geliefd en gekoesterd, net als mijn gezin."


"Dankzij jullie steun, de honger naar succes en vooruitgang en mijn fantastische collega's ben ik de renner geworden die ik vandaag ben. Jullie hebben me zoveel gegeven. Ik voel een diepe dankbaarheid."

"Daarom heb ik besloten om hier voor altijd te blijven. Misschien niet letterlijk tot in de eeuwigheid, maar in ieder geval tot het einde van mijn actieve carrière. En dat moment ligt nog ver van mij weg."

"Lieve vrienden van Visma-Lease a Bike, dankjewel voor jullie vertrouwen", sluit hij af. "Ik ben blij dat we samen verdergaan met de verbintenis die geen einddatum kent. Hier voel ik me thuis, hier wil ik altijd blijven. True love lasts forever."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vijf jaar gelukkig getrouwd

Het toenmalige Team Jumbo-Visma lijfde de veldrijder, die ook op de weg al de successen aan elkaar reeg, op 1 maart 2019 in.

Wout van Aert bevestigde met ritzeges in de Tour, Milaan-Sanremo, de Strade Bianche, de Amstel Gold Race en andere Gent-Wevelgems en Omlopen.

Hij voelt zich uitstekend bij de ploeg én looft de samenwerking en omkadering. In september 2022 brak hij zijn contract al open tot 2026.

Maar dat jaartal mag geen eindpunt zijn, beseffen de twee partijen. Van Aert tekende een contract tot het einde van zijn carrière. "Dit is uniek in onze sport, maar we moesten er allebei niet lang over nadenken", legt CEO Richard Plugge uit.

Van Aert beaamde: "Deze ploeg is uniek en past al 5 jaar bij mij. Dat wil ik zo houden en dat voelt heel goed."

"Bij Visma-Lease a Bike werken we met de beste mensen en de beste materialen. Samen zijn we constant op zoek naar verbetering, waardoor we individueel, maar ook als als ploeg blijven ontwikkelen. Daar heb ik veel succes aan te danken, dat doen we echt samen."

Het laatste woord is voor Plugge: "Wout is een alleskunner: een sprinter, een klassieke renner, een tijdrijder en op zijn beste dagen wint hij ook nog eens een bergrit. Daarnaast is Wout echt een belangrijker cultuurdrager geworden, een onmisbare schakel in onze ploeg."

"Hij is een leider en teamspeler. Hij maakt de andere in de ploeg ook beter, alleen al door zijn inzichten en charisma."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: