Voedt Bayern München zelf weer de twijfels rond Vincent Kompany? "De uitspraken waren niet nodig"

 di 17 september 2024 17:20
Vincent Kompany.

Vincent Kompany is bij Bayern München met 9 op 9 aan het seizoen begonnen. Zijn aanstelling als T1 was voor vriend en vijand een regelrechte verrassing. Net nu de wittebroodsweken rustig lijken te verlopen, gaf de sportieve cel echter toe dat er twijfels waren rond Kompany. Het panel van 90 Minutes is toch (gedeeltelijk) verbaasd.

Dat Vincent Kompany niet de eerste keuze van FC Bayern München was, weet iedereen. De Duitse topclub kreeg een "njet" van topkandidaten als Julian Nagelsmann en Ralf Rangnick.

 

Max Eberl, de sportieve directeur van Bayern, gaf afgelopen weekend in een voetbaltalkshow toe dat Kompany niet bovenaan de lijst stond.

 

Hij figureerde wel op een longlist, maar Eberl bekende dat Bayern twijfelde aan Kompany door zijn gebrek aan ervaring als T1 op het hoogste niveau en zijn degradatie met Burnley.

 

Voorlopig geeft Kompany zijn criticasters lik op stuk met een 9 op 9, maar de uitspraken en de timing zijn toch opvallend. Zo lijkt Bayern zelf de scepsis nog wat extra in de verf te zetten.

 

"Vind je het gek?", toont Sam Kerkhofs begrip voor het discours van Eberl. "Dat je het zegt nadat Bayern goed begonnen was, is vreemd", schat Filip Joos in, die wel bedenkingen plaatst bij de context over de uitlatingen.

 

Gilles De Coster stelt zich vragen. "Als het slecht begint te gaan, heb je meteen een thema. Als Kompany verliest of het gaat minder goed, dan hangt het onderwerp daar wel. Het zou misschien sowieso naar boven komen, maar ik vind het niet nodig."

 

"Wat hij zegt, is wat wij denken", vult Daan Heymans aan. "Het is nog vroeg om te zeggen, maar het bolt redelijk goed bij Bayern. Nu berokken je geen schade aan Kompany", besluit Kerkhofs. 

Broek in Retie
De interlandperiode zit erop en dus is 90 MINUTES terug! Deze week is het de beurt aan Sam, Filip, “Petit ‘four” en onze twee topschutters Daan en Gilles om het te hebben over al het moois van op en naast de voetbalvelden van de afgelopen dagen. En uiteraard is er aandacht voor de topmatch van het weekend: Retie tegen Broechem. In die andere topper op de Belgische velden, tussen Antwerp en Union, viel vooral Vincent Janssen op met een penaltymisser, een incident met Moris en een buitenspelfase. Bij Anderlecht is het dan weer vooral Riemer die zichzelf offside dreigt te zetten. Hij kan maar beter snel beginnen winnen met mooi voetbal, te beginnen tegen het voetbalgeile KRC Genk. Misschien kan hij eens een kijkje gaan nemen in Charleroi, dat in de winning mood blijft na een 3-0-overwinning tegen Beerschot. Ook in het buitenland was het geen topweekend voor het Kiel - Holstein Kiel welteverstaan - na een 1-6-nederlaag tegen Bayern, waar Kompany zo stilaan alle twijfels wegcoacht. De Rekordmeister moet gewoon hopen dat Leverkusen en Boniface hen over een paar weken niet in hun onderbroek zetten. Komen verder aan bod: een prins Albert, een contadoriaanse 0,00000000005 en de lelijkste shirt-short-combinatie aller tijden.
woensdag 04/09118 min