Braxgata doet goede zaak tegen Orée en voert klassement aan met Herakles en WatDucks

zo 15 september 2024 19:43
WatDucks klopte Racing.

Drie clubs staan aan de leiding na twee speeldagen in de Carlsberg 0.0 Hockey League, de Belgische ereklasse voor mannen. Herakles, Waterloo Ducks en Braxgata pakten zondag een tweede overwinning op rij.

Herakles won met 2-4 bij Daring, terwijl Waterloo Ducks die driepunter weggraaide tegen Racing (1-2) dankzij een winnend doelpunt van Louis Depelsenaire in de tweede helft.

Het duel tussen play-off-kandidaten Orée en Braxgata draaide uit in het voordeel van de Antwerpenaars. De ploeg van Arthur Van Doren, Thomas Briels en Loïck Luypaert versloeg de Brusselaars en Vincent Vanasch op het nippertje. Jeff De Winter scoorde in het derde kwart (43').

Op bezoek bij de buren van Ukkel Sport speelde Leopold 2-2 gelijk. De ploeg van Sofie Gierts leidde enkele seconden voor de pauze nog met 1-2 op Avenue Dupuich, maar Tom Boon trok de stand gelijk. In de tweede helft veranderde de score niet meer.

Dragons, dat afgelopen zondag gelijkspeelde tegen Racing, versloeg promovendus Beerschot (1-2) met twee omgezette strafcorners van hun nieuwe specialist Nicolas Della Torre.

Tot slot was Namen, de andere gepromoveerde club, een paar maatjes te klein voor titelverdediger Gantoise. De Gentenaars boekten een klinkende 0-7-overwinning, met drie doelpunten van Alexander Hendrickx.