Sensatie in Bakoe: jager Norris wordt pas 17e in kwalificaties, prooi Verstappen op 6, Charles Leclerc pakt pole

 za 14 september 2024 15:08
Charles Leclerc.

De titelambities van Lando Norris hebben een ferme knauw gekregen. In de kwalificaties van de GP van Azerbeidzjan werd de Britse coureur al uitgeschakeld in Q1. Een gele vlag in de laatste sector nekte hem. Leider Max Verstappen start op P6, Norris pas op P17. De polepositie is voor Charles Leclerc, die net als de voorbije 3 jaar het snelste rondje aflegde in Bakoe. 

Een achterstand van 62 punten op Max Verstappen met nog 8 races te gaan is niet onoverkomelijk voor Lando Norris. Dan mocht er wel niks verkeerd gaan, en dat gebeurde vandaag wel. 

 

In de eerste kwalificatiefase liet Lando Norris zich verrassen. Hij moest zich nog in de top 15 knokken met zijn laatste ronde. 

 

Dat leek wel te lukken, maar plots was er een gele vlag in sector 3. De knaltijd van Norris was gaan vliegen, dus reed hij zelfs meteen de pitstraat binnen. Voor een extra ronde was geen tijd meer. 

 

Dan was het uitkijken naar Q3. Daarin zette Charles Leclerc al vroeg een snelle tijd neer. Niemand kon nog rapper rijden dan de Monegask. Voor het vierde jaar op rij pakt hij de polepositie in Azerbeidzjan. 

 

Oscar Piastri zal Leclerc vergezellen op de eerste startrij. Carlos Sainz en Sergio Perez starten achter hen. 

 

Verstappen werd pas 6e in de kwalificaties. Hij kon dus niet optimaal profiteren van de mindere dag van Norris, die op plek 17 moet starten. 

 

Verder viel ook nog Franco Colapinto op. De Argentijn, die pas deze zomer zijn entree maakte in de Formule 1, zette de 9e tijd neer. 

De startgrid voor morgen:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Alex Albon (P10) reed even rond met een airbox op zijn wagen

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.