En dat is 5! Marc Hirschi zet WK-favorietenrol nog wat kracht bij met sprintzege in Memorial Marco Pantani

 za 14 september 2024 16:43
Marc Hirschi was de snelste in Cesenatico.

In Italië heeft Marc Hirschi voor de derde keer deze week mogen juichen. Na de GP Industria & Artigianato en de Coppa Sabatini won hij nu ook de Memorial Marco Pantani. De Zwitser van UAE Team Emirates was de snelste van van een uitgedund peloton. De Italianen Lorenzo Milesi en Vincenzo Albanese flankeren hem op het podium. 

De Italiaanse eendagskoers had wel wat hoogtemeters, maar die lagen halfweg de etappe. Toch zorgde het voor wat actie.

 

Na de laatste van 5 passages over de Diolaguardia (8 kilometer aan 4%) reden drie renners vooraan: Marco Brenner, Filippo Baroncini en Mattéo Vercher. Zij hadden wel amper 50 seconden voorsprong voor de laatste (vlakke) 40 kilometer. 

 

Verschillende teams moesten op kop knallen in het uitgedund peloton. Pas op zo'n 300 meter van de streep werden Baroncini en Brenner bij de lurven gevat. 

 

Het werd dus toch een massasprint met een uitgedund peloton. Daarin was man-in-vorm Marc Hirschi de snelste. De Zwitser hield vijf Italianen vrij makkelijk achter zich. 

 

Voor Hirschi is het zijn 5e zege op rij in een eendagskoers. Hij voegde al onder meer de Clasica San Sebastian en de Bretagne Classic toe aan zijn palmares.

 

De WK-wegrit (29 september) in Zürich ligt hem als gegoten. De concurrentie is gewaarschuwd. 

 

Uitslag Memorial Marco Pantani (1.1)
1. Marc Hirschi (Zwi) 4u24'01"
2. Lorenzo Milesi (Ita) z.t.
3. Vincenzo Albanese (Ita)  
4. Stefano Oldani (Ita)  
5. Marco Tizza (Ita)  
6. Davide Piganzoli (Ita)  
7. Vegard Stake Laengen (Noo)  
8. Davide De Pretto (Ita)  
9. Javier Serrano (Spa)  
10. Gianluca Brambilla (Ita)  
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: