Nederland wil succescoach Raoul Ehren weglokken bij de Red Panthers: "We hopen dat hij blijft"

 wo 11 september 2024 12:15
Raoul Ehren.

De Red Lions hebben met oude bekende Shane McLeod een nieuwe coach, maar nu zit de Belgische hockeyfederatie met nieuwe kopzorgen. Raoul Ehren, de coach van de Red Panthers, wordt het hof gemaakt door olympisch kampioen Nederland. "Er kunnen hier nog veel hoofdstukken geschreven worden en Raoul kan in de toekomst Nederland nog coachen", hoopt de hockeybond op een "neen" van Ehren tegen zijn vaderland.

Het nieuws is hard binnengekomen bij de Belgische hockeyfederatie. Net nu de Red Panthers helemaal doorbreken, dreigen de hockeyvrouwen hun architect te verliezen.

 

Raoul Ehren (51) heeft een aanbod op zak van de Nederlandse hockeyploeg bij de vrouwen. Zij werden in augustus olympisch kampioen en moeten op zoek naar een nieuwe coach na het vertrek van Paul van Ass.

 

"Zaterdag werden we op de hoogte gebracht dat Nederland contact heeft opgenomen met Raoul", legde bondssecretaris Serge Pilet uit tijdens een persconferentie. "Natuurlijk zijn we niet blij met deze gang van zaken."

 

Ehren had voor de Spelen, waarin de Panthers de bronzen finale verloren, al verlengd tot en met het WK van 2026 in Waver. "Dat bewijst ons vertrouwen in hem. Wij wilden zelfs een verbintenis voor 4 jaar, hij koos voor 2 extra jaren."

 

Al houdt de hockeybond duidelijk rekening met een vertrek. "Misschien ben ik naïef, maar we koesteren nog hoop dat we hem kunnen houden. Een plan B is er niet."

 

"Nu is het aan hem om de knoop door te hakken. Wil hij door met de Panthers? Is zijn motivatie nog intact? Of wil hij Nederland coachen? Meer kunnen we niet doen."

 

"We zijn overtuigd van zijn kwaliteiten. De toekomst van de Panthers is ook zeer veelbelovend."

Onder Raoul Ehren pakten de Panthers vorig jaar EK-zilver.

Nog enkele hoofdstukken

Ook technisch directeur Adam Commens betreurt een mogelijk vertrek van de Nederlander. "We willen Raoul graag bij ons houden. Vanmiddag zitten we samen en proberen we hem te overtuigen om toch te blijven."

 

"Hij is benaderd door zijn vaderland en dat is een grote troefkaart voor hen. Maar we zijn hoopvol dat de toekomst van de Panthers doorslaggevend genoeg is om te blijven."

 

"We zijn extreem blij met het werk dat hij hier geleverd heeft. Ja, hij heeft bijgetekend, maar helaas kunnen andere landen hem benaderen."

 

Hoe probeert de federatie Ehren dan te overtuigen? "We hebben veel sterke punten. Deze ploeg is geweldig en is van de 12e naar de 3e plaats op de ranking gestegen."

 

"We geloven dat deze ploeg toernooien kan winnen en dat we over Nederland kunnen springen. Er kunnen in dit boek nog veel hoofdstukken geschreven worden."

 

"Er is veel om naar uit te kijken. Raoul is zelf ook nog jong en heeft nog een lange carrière voor zich. Hij kan Nederland in de toekomst nog coachen."