Remco Evenepoel moet lossen, maar maakt zich geen zorgen: "Gewoon kou geleden"

 do 5 september 2024 16:53

De ritten voor Remco Evenepoel in de Tour of Britain zitten erop. Waar hij in de eerste 2 ritten nog prominent de finale kleurde, speelde hij in de finale van de derde heuvelrit geen rol van betekenis. Hij moest op 21 kilometer van de finish de rol lossen. "Een schok op het lichaam door de koude en de regen", vertelde Evenepoel na de finish.

Het was even schrikken op 21 kilometer van het einde. Remco Evenepoel had zich doorheen de rit al laten zien met wat prikjes, maar moest plots het peloton laten rijden. Had de olympische kampioen dan een mindere dag?

"Nee", vertelde Evenepoel na afloop. "Ik heb gewoon kou geleden. Ik heb een maand in Spanje gezeten waar het 40° was. Hier regent het en is het 10°. Dat was niet goed om in te rijden, waardoor ik een schok op mijn lichaam kreeg."

Evenepoel maakt zich dan ook geen zorgen. "Zodra de finale begon, heb ik mijn kleren uitgedaan. Dan begon het te regenen en was het game over."

Over Wout van Aert: "Was te verwachten"

Vandaag kwam ook het nieuws dat Wout van Aert niet meer zal koersen dit jaar. Een beslissing die Evenepoel al zag aankomen.

"Dat was te verwachten als je zijn wonde zag. Een blessure aan de knie is altijd delicaat omdat er veel druk op komt te staan. Zeker bij een open wonde is het moeilijk om daar snel van te herstellen."

Hoe moet het nu voort richting WK?

"Wout is altijd moeilijk om te vervangen, maar we kunnen niet anders. We hebben wel mannen genoeg die hem kunnen vervangen. Types zoals Maxim Van Gils zijn geknipt voor die taak en die rol. Dus Sven (Vanthourenhout) weet wel wat hij nu moet doen."

Gerelateerd: