Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

José De Cauwer verzacht het leed van Wout van Aert: "Hij kan zijn tijd nemen nu"

 do 5 september 2024 17:28
Wout van Aert
Een knal tegen een rots in de Vuelta heeft een einde gemaakt aan het wielerseizoen van Wout van Aert.

Ook onze wielercommentatoren Renaat Schotte en José De Cauwer vinden het jammer dat Wout van Aert abrupt een punt heeft moeten zetten achter zijn seizoen. Al proberen ze de nieuwe tegenslag ook positief te bekijken.

Dinsdag moest Wout van Aert de Ronde van Spanje verlaten na een knal tegen een rots. Vandaag maakte zijn ploeg bekend dat hij dit seizoen niet mee in actie zou komen. De diepe wond in zijn rechterknie laat dat niet toe.

 

"Geen puntentrui, geen bergklassement, geen nieuwe ritzege, geen EK, geen WK en geen WK gravel. Dat is een dure rekening", vindt Renaat Schotte.

 

"Dat is jammer", pikt zijn cabinekompaan José De Cauwer in. "Hij was net aan het opbouwen naar zijn absolute topvorm. In de Vuelta zagen we bijna de Van Aert van enkele jaren geleden in de Ronde van Frankrijk."

Op zijn verjaardag kan hij alvast wat anders doen. Wout van Aert wordt 30 op 15 september, de dag van het EK.

Renaat Schotte

"Het positieve aan de zaak: Van Aert is goed behandeld in het ziekenhuis van Santander", gaat Renaat Schotte voort in de dagelijkse uitzending van de Vuelta.


José De Cauwer: "Nu moet hij weer heropbouwen. Daar kan Van Aert wel zijn tijd voor nemen. De winter komt eraan, hij hoeft zich niet te reppen."


Schotte: "Duikt hij weer het veld in?"


De Cauwer: "Als dat past in zijn planning richting de klassiekers. Daar moet hij met zijn entourage over beslissen."


"Maar als hij start, zal het publiek wat van hem verwachten. Zelfs als hij rustig wil beginnen", merkt onze cocommentator op.


"Op zijn verjaardag kan hij alvast wat anders doen", besluit Schotte. "Van Aert wordt 30 op 15 september, de dag van het Europees kampioenschap."

Gerelateerd: