Affiche van Memorial Van Damme oogt nog wat aantrekkelijker met Sydney McLaughlin-Levrone

 di 3 september 2024 16:14
Sydney McLaughlin-Levrone was pijlsnel in Parijs op de 400 meter horden.

Er dreigt plaatsgebrek op de affiche van de Memorial Van Damme. Met Sydney McLaughlin-Levrone is een zoveelste vedette toegevoegd aan het deelnemersveld. De Amerikaanse zal in Brussel deelnemen aan de 400 meter (vrijdag 13 september) en 200 meter (zaterdag 14 september).

Sydney McLaughlin-Levrone schitterde op de Olympische Spelen door met een wereldrecord de 400 meter horden te winnen. Daarna pakte ze met Team USA ook nog goud op de 4x400 meter.

 

Na de Spelen nam ze even rust en ging ze op huwelijksreis, maar ze koos de Memorial Van Damme uit als eerste en enige meeting waar ze dit jaar nog in actie zou komen, zo laat organisator Golazo weten.

 

"We zijn enorm vereerd dat Sydney voor Brussel kiest met deze unieke dubbel", zegt meetingdirecteur Kim Gevaert. "Ze heeft met haar twee olympische gouden medailles en met haar wereldrecord ook op mij enorm veel indruk gemaakt."

 

"Ik kijk ernaar uit om haar haar grenzen op de 200 en de 400 meter te zien aftasten. Sydney's aanwezigheid in Brussel maakt deze Memorial historisch."

 

De 48e editie van de Memorial geldt als de finale van de Diamond League. Door de spreiding over twee dagen komen 16 en disciplines voor mannen en vrouwen aan bod.  

Speciale races als opwarmer

Omdat Sydney McLaughlin-Levrone dit seizoen geen Diamond League gelopen heeft, mag ze niet deelnemen aan de finales. Daarom loopt de Amerikaanse in het voorprogramma: vrijdag om 19.53 uur schiet ze uit de startblokken in een extra reeks van de 400 meter, zaterdag op hetzelfde uur wil ze schitteren op de halve ronde.

 

"Twee extra en speciale races waarmee de meeting in Brussel McLaughlin-Levrone wil eren voor haar memorabele prestaties in Parijs", legt de organisatie van de Memorial uit.

Gerelateerd: