Na EK-brons nu zilver voor Jelle Geens in Ironman van Zell am See: "Wat een zware race"

 zo 1 september 2024 22:54

Jelle Geens heeft zijn bloedvorm nog eens getoond in de halve Ironman van Oostenrijk. De 31-jarige Belg werd, een week na zijn 3e plek op het EK, nu 2e na een zware wedstrijd in Zell am See.

Op de halve triatlon voelt Jelle Geens zich duidelijk beter in zijn vel dan op de olympische afstand. Dat heeft hij na het EK nog eens gedemonstreerd in Oostenrijk.

 

De Belgian Hammer werkte de 1.900m zwemmen, 90 km fietsen en 21,2 km lopen af in 3u51'09", ruim 5 minuten trager dan de Duitse winnaar Mika Noodt.

 

In een loodzware wedstrijd kon Geens tot halfweg de fietsproef volgen, maar dan kreeg de 31-jarige Limburger het lastig.

 

"Het was zwaar", beaamde hij achteraf. "Ik moest echt temporiseren bij het lopen, want op het EK was ik te snel gestart."

 

"Ik heb nog wat meer specifieke training nodig op deze afstand, maar ik ben heel blij met mijn resultaten de voorbije twee weken, zeker met de beperkte voorbereiding na de Olympische Spelen."

 

Met Bart Aernouts (10e), Stenn Goetstouwers (13e) en Dieter Comhair (17e) eindigden er nog drie Belgen in de top twintig.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: