"Dit had niet moeten gebeuren": Groenewegen breekt sleutelbeen na merkwaardig incident met Merlier

 wo 28 augustus 2024 17:12

Accidentrijke eerste finish in de Renewi Tour. Tim Merlier en Dylan Groenewegen kwamen in de slotmeters stevig ten val na een merkwaardig incident. Bij het gooien van zijn wiel leek Merlier zijn collega's onderuit te kegelen, even na de finish werd de Belg gedeklasseerd. "Deze val had niet moeten gebeuren", oordeelden commentatoren Christophe Vandegoor en Sven Nys.

Tim Merlier sleurde bij zijn sprintmanoeuvre Dylan Groenewegen mee in zijn val. Onze landgenoot kon na een tijdje bekomen, met een flink geschaafd lijf maar wél op de fiets, op eigen houtje naar de ploegbus rijden. 

 

Groenewegen ging voor verder onderzoek naar het ziekenhuis van Maastricht voor foto’s. Daar werd een sleutelbeenbreuk vastgesteld: hij wordt de komende dagen waarschijnlijk geopereerd.

Op 15 kilometer van de meet was eerder ook Olav Kooij al tegen de grond gegaan. De Nederlander werd net als Groenewegen naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. 

Zo is het voor de 3 topsprinters al meteen wonden likken na de eerste rit in lijn van de Renewi Tour. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Voor Merlier kreeg het accident wel nog een staartje. De wedstrijdjury oordeelde dat de sprinter van Soudal - Quick Step een fout beging, onze landgenoot werd gedeklasseerd. Zo verliest hij zijn 4e plek. 

De Belgische formatie gaf ook nog mee dat Merlier normaal gewoon start in de tijdrit morgen. Voor hem geen belangrijk nummer, dus het zal vooral op spaarmodus zijn. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: