Eerst olympisch goud voor zijn vrouw, nu gaat hij zelf voor paralympische glorie: maak kennis met Hunter Woodhall

 ma 2 september 2024 09:11
Tara Davis-Woodhall en Hunter Woodhall.

"They said I'd never walk, so I learned to run instead". Aan ambitie geen gebrek bij Hunter Woodhall. Tijdens de Olympische Spelen was hij supporter nummer 1 voor zijn vrouw Tara Davis-Woodhall. De 25-jarige Amerikaan zag vanaf de tribunes hoe zij goud won in het verspringen. Nu wil Woodhall in datzelfde Stade de France voor de hoofdprijs gaan in de sprintnummers tijdens de Paralympische Spelen.

Het was een van de meest hartverwarmende beelden van de Olympische Spelen. Na haar overwinning in het verspringen zocht en vond Tara Davis-Woodhall haar man Hunter in de tribunes.

 

Ze sprong in zijn armen, die trots kon zeggen: "Je bent de olympische kampioen! Je hebt het gedaan."

Nu is het zijn beurt. Hunter Woodhall neemt namelijk deel aan de Paralympische Spelen op de 100 meter en de 400 meter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Niet wandelen, maar lopen

Woodhall werd geboren met fibulaire hemimelie, en aandoening waarbij iemand geen of verkorte kuitbenen heeft.

 

Toen hij 11 maanden oud was, kozen zijn ouders er dan ook voor om zijn onderbenen te laten amputeren. Daardoor groeide Woodhall op met protheses.

 

Maar het hield hem niet tegen om een topper te worden. Dat verraadt zijn bio op Instagram: "They said I'd never walk again, so I learned to run instead." En dat lopen gaat vlot.

 

Met zijn blades toonde Woodhall al vroeg dat hij talent had. Op 16-jarige leeftijd eindigde hij in Rio (2016) als 2e op de 200 meter en als 3e op de 400 meter. In Tokio won hij brons op de 400 meter.

We zouden niet doen wat we nu zijn aan het doen, als we elkaar niet hadden.

Hunter Woodhall

Maar de gouden medaille van zijn vrouw zou hem wel eens zelf naar het hoogste schavotje kunnen stuwen.

 

"Ik voel me heel goed, zowel mentaal als fysiek", vertelde hij aan NBC News. "Tara goud zien winnen in Parijs was geweldig om het mij te kunnen voorstellen. We zouden hier niet staan als we elkaar niet hadden."

 

De Amerikaan plaatste zich gisteren voor de finale van de 100 meter (T64), die vanavond wordt gelopen. Later deze week zien we de G-atleet in de 400 meter (T62). 

 

Volgt Hunter Woodhall het voorbeeld van zijn vrouw in het Stade de France? De viering zou sowieso opnieuw mooie beelden opleveren

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.