Mathieu van der Poel mikt op ritzege in Renewi Tour en lacht over veldritseizoen: "Dat zijn zorgen voor later"

 wo 28 augustus 2024 07:45
Mathieu van der Poel.

Mathieu van der Poel begint vandaag in de Renewi Tour aan zijn laatste maand als wereldkampioen, tenzij hij zichzelf op 29 september opvolgt in Zürich natuurlijk. "Ik kijk uit naar de slotrit", vertelde hij over zijn ambities in deze rittenkoers.

Na de olympische wegrit begin augustus bereidde Mathieu van der Poel zich onder de Spaanse zon voor op de staart van zijn jaar in de regenboog.

 

Van der Poel rijdt nu de Renewi Tour, daarna volgen nog het EK (15 september), de Ronde van Luxemburg (18-22 september) en de WK-wegrit (29 september).

 

"Het is nog een leuk einde van mijn wegseizoen. In Luxemburg heb ik nog niet gereden. Daar kijk ik naar uit", vertelde de wereldkampioen gisteren tijdens de ploegvoorstelling.

 

Van der Poel wacht deze week af hoe hij zijn trainingen heeft verteerd, maar ziet kansen. "Er zijn makkelijke ritten, maar vooral zondag zou me moeten liggen. Ik zal er voor ritwinst gaan."

 

De tijdrit lijkt een goed klassement te hypothekeren. "Ik besteed er niet genoeg aandacht aan, maar misschien houd ik het verschil klein genoeg om iets te proberen."

 

"Zondag is een enorm lastige rit en dan valt de beslissing. Die dag kun je nog iets goedmaken, maar geen minuten. Al verlies ik die normaal ook niet in de tijdrit."

 

Een goedlachse Van der Poel kreeg tot slot nog de vraag wanneer hij deze winter het veld induikt. "Dat weet ik nog niet. Daar wil ik voorlopig niet aan denken. Dat zijn zorgen voor later", gniffelde hij.

Renewi Tour
ritdatumstart - finishtype rittotaalwinnaarleider
1
28/08 Riemst - Bilzen
163,6 km
Jonathan Milan
Jonathan Milan
2
29/08 Tessenderlo - Tessenderlo
15,4 km
Alec Segaert
Alec Segaert
3
30/08 Blankenberge - Ardooie
185,5 km
Jonathan Milan
Alec Segaert
4
31/08 Oostburg - Aalter
178,5 km
Jasper Philipsen
Alec Segaert
5
01/09 Menen - Geraardsbergen
202,7 km
Arnaud De Lie
Tim Wellens