Nu ook officieel - Arthur Vermeeren uitgeleend aan Leipzig: "Ik kijk er echt naar uit"

 ma 26 augustus 2024 20:53
Arthur Vermeeren straalt bij zijn voorstelling.

De verhoopte doorbraak bij Atletico Madrid zal nog even op zich laten wachten. Arthur Vermeeren, nog steeds maar 19 jaar, wordt een jaar gehuurd door RB Leipzig. De Bundesligaploeg heeft een aankoopverplichting losgepeuterd in de onderhandelingen. Bij een bepaald aantal gespeelde wedstrijden wordt Vermeeren definitief overgenomen.

Voorlopig komt er geen vervolg aan het hoofdstuk Atletico Madrid, dat voor Arthur Vermeeren op vrijdag 26 januari 2024 begon.

 

Toen werd de talentvolle middenvelder weggeplukt bij Antwerp. Er lag maar liefst een contract klaar voor 6,5 jaar in de Spaanse hoofdstad.

 

Maar spelen? Daar kwam de inmiddels 19-jarige Vermeeren nauwelijks aan toe. In La Liga mocht hij 5 keer opdraven, goed voor zo'n 160 minuten voetbal.

 

Een smet op de ontwikkeling van de groeibriljant. Dat lijkt ook Atletico nu te beseffen. Het verhuurt de Belg voor een jaar aan RB Leipzig. Daar gaat Vermeeren op zoek naar minuten.

 

In die zoektocht kan hij collega-Rode Duivel Loïs Openda gebruiken als gids. Ook met Maarten Vandevoordt vindt hij er een landgenoot om zijn eerste stapjes te zetten bij de club.

 

Leipzig zal Vermeeren definitief overnemen eens hij een bepaald aantal wedstrijden gespeeld zal hebben. Dan zal hij tot 2029 onder contract liggen in Duitsland. Vermeeren zal het rugnummer 18 dragen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Erg blij met mijn overstap"

"Vanaf nu ben ik een Red Bull", vertelt Vermeeren op de site van Leipzig. "Ik ben erg blij met mijn overstap naar een club die erin geslaagd is om in zeer korte tijd tot de topclubs in Europa te behoren."

"Leipzig heeft in het Europese voetbal een uitstekende reputatie als club voor jonge spelers die zich hier op het hoogste niveau kunnen ontwikkelen. De aanwezigheid van Openda en Vandevoordt zal de integratie voor mij makkelijker maken."

"Ik kijk er echt naar uit om vanaf morgen met het team op het veld te staan, te leren van de vele uitstekende spelers en er uiteindelijk voor te zorgen dat we een zeer succesvol seizoen kunnen neerzetten."