Thibaut Courtois dropt bommetje: "Onder bondscoach Domenico Tedesco keer ik niet meer terug bij de Rode Duivels"

 do 22 augustus 2024 20:15

De deur is definitief dicht. Het is al langer een publiek geheim dat de relatie tussen Thibaut Courtois en de Belgische bondscoach Domenico Tedesco helemaal vertroebeld is. De doelman van Real heeft deze nu ook als reden opgegeven om niet meer opgeroepen te worden voor de nationale ploeg. "Ik keer niet terug onder deze coach", klinkt het.

De kroniek van een aangekondigd afscheid.

 

Thibaut Courtois heeft op zijn sociale media aangekondigd dat hij niet langer opgeroepen wil worden voor de Rode Duivels onder bondscoach Domenico Tedesco, met wie zijn relatie vorig jaar volledig verzuurd geraakte na een dispuut.

 

“Ik wil de Belgische fans van onze nationale ploeg iets zeggen”, opent Courtois zijn statement op sociale media.

 

"Ik voel een immense liefde en trots om mijn land te vertegenwoordigen op het veld, samen met iedereen die de Rode Duivels steunt. Ik vond het een voorrecht om het shirt van de nationale ploeg te dragen. Zelfs in mijn wildste dromen had ik me niet kunnen inbeelden dat ik dat 100 keer zou doen."

 

“Jammer genoeg, na de gebeurtenissen met de coach en na veel nadenken, heb ik beslist om niet terug te keren bij de nationale ploeg onder het huidige management."

 

"Ik accepteer mijn deel van de verantwoordelijkheid in deze zaak. Alleen, kijkend naar de toekomst, zou mijn gebrek aan vertrouwen in hem niet bijgedragen hebben aan de noodzakelijke sfeer van hartelijkheid.”

Ik ben ervan overtuigd dat dit de beste optie is voor België, omdat dit het debat sluit en het team zich nu kan focussen op het nastreven van zijn doelen.

Thibaut Courtois

Courtois haalt vervolgens aan dat er nog een bemiddelingspoging was met de Voetbalbond, maar dat die geen positief gevolg kende.

 

"De federatie, waarmee ik meerdere discussies had, accepteert mijn positie en de redenen die leidden tot deze pijnlijke maar coherente beslissing."

 

"Ik betreur dat ik hiermee sommige fans ontgoochel. Maar ik ben ervan overtuigd dat dit de beste optie is voor België, omdat dit het debat sluit en het team zich nu kan focussen op het nastreven van zijn doelen."

 

"Bedankt voor jullie onvoorwaardelijke steun, liefde en begrip."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Belgische voetbalbond reageerde met een kort statement op de beslissing van Courtois.

 

"Wij betreuren maar accepteren de beslissing van Thibaut Courtois om niet langer voor de Rode Duivels te spelen onder het huidige sportieve management. Na het EK hebben we Courtois naar zijn toekomstplannen bij de Duivels gevraagd. Die zijn nu duidelijk en we respecteren zijn keuze. We willen Thibaut bedanken voor de geweldige momenten bij de Duivels en wensen hem succes voor de toekomst."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: