Milan Fretin vloert Arnaud Démare en sprint naar 2e profzege in Ronde van Poitou-Charentes

 wo 21 augustus 2024 15:59
Milan Fretin.

Milan Fretin (Cofidis) heeft de tweede etappe in de Ronde van Poitou-Charentes op zijn naam geschreven. De Belgische sprinter klopte de ervaren Fransman Arnaud Démare voor zijn tweede profzege.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In de openingsetappe in de vierdaagse Franse rittenkoers waren de vluchters gisteren aan het feest, met de Noor Fredrik Dversnes als dagwinnaar. 

 

Ook nu probeerden vijf avonturiers dat scenario te herhalen, maar hun plannetje ontspoorde door de sprinttreinen van Uno-X en Arkéa-B&B. Op 5 kilometer van de streep werden de laatste vluchters gegrepen.

 

Het beulswerk van Arkéa-B&B voor Arnaud Démare leverde uiteindelijk niets op, want Milan Fretin klopte de Fransman in de sprint. Davide Bomboi van Tour de Tietema-Unibet maakte het Belgische feestje compleet met de 3e plek.

 

Voor Fretin was het zijn 2e profzege. In mei opende de 23-jarige Belg zijn rekening met een sprintzege in de Vierdaagse van Duinkerke. Dit seizoen eindigde hij in totaal al elf keer in de top vijf.

Uitslag rit 2:

1. Milan Fretin in 4u14'20"

2. Arnaud Démare (Fra)

3. Davide Bomboi

4. Alexander Salby (Den)

5. Gianluca Pollefliet