Joseph Blackmore verslaat Jarno Widar in eerste bergrit Ronde van de Toekomst

 wo 21 augustus 2024 16:26
Joseph Blackmore sprintte Jarno Widar uit het wiel.

Joseph Blackmore heeft de eerste bergrit in de Ronde van de Toekomst gewonnen. Op de slotklim naar La Rosière was hij sneller dan onze landgenoot Jarno Widar en de Spanjaard Pablo Torres, nadat hij was teruggekeerd naar Widar die 2 keer aanviel op de slotklim.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Na een proloog en 2 heuvelachtige ritten stond vandaag de eerste bergrit in de Ronde van de Toekomst op het programma. Tussen Peisey-Vallandry en La Rosière moesten de renners 'maar' 70 kilometer afleggen, al ging het de hele tijd op en af.

Een klim van 2e categorie en een van 1e categorie waren het opwarmertje voor de klim naar La Rosière, meer dan 17 kilometer lang klimmen aan net geen 6% gemiddeld. 

Jarno Widar zat de hele tijd goed vooraan in het peloton en plaatste op de slotklim een versnelling op 9 kilometer van de finish. Hij kreeg de Fransman Léo Bisiaux mee. Later kwamen de Nederlander Tijmen Graat, de Brit Joseph Blackmore en de Spanjaard Pablo Torres nog aansluiten.

Op 6 kilometer van de finish versnelde Widar nog eens. Hij ging solo, maar moest later wel de terugkeer dulden van Blackmore en Torres. Met 3 reden ze naar de streep, waar Blackmore zich de snelste toonde en Widar nog op 3 seconden zette.

Blackmore wordt dankzij zijn overwinning de nieuwe leider in het algemene klassement. Hij heeft 9 seconden voor op Widar.

Morgen staat er een nieuwe aankomst bergop gepland.

  ronde van de toekomst
        winnaar leider
18/08 rit 1 Sarrebourg - Sarrebourg (ITT) 7,1 km Leonard Leonard
19/08 rit 2 Sarrebourg - Ronchamp-Champagney 184,5 km Pedersen Pedersen
20/08 rit 3 Mouchard - Plateau d'Hauteville 170,2 km Crescioli Pedersen
21/08 rit 4 Peisey-Vallandry - La Rosière 70,7 km Blackmore Blackmore
22/08 rit 5 La Rosière - Les Karellis 142,6 km Torres Torres
23/08 rit 6 Les Karellis - Condoue 119,3 km Kajamini Blackmore
24/08 rit 7 Bobbio Pelice - Colle delle Finestre 125,9 km Torres Blackmore