Van beachvolleybal naar blindenvoetbal: Parijs wordt klaargestoomd voor Paralympische Spelen

 di 20 augustus 2024 13:31
In de schaduw van de Eiffeltoren wordt blindenvoetbal gespeeld.

Parijs maakt zich na de Olympische Spelen nu ook nog klaar voor de Paralympische Spelen (28 augustus tot 8 september). Om de lijn door te trekken krijgen de olympische stadions een tweede leven.

De feeërieke decors in Parijs waren vaak een blikvanger tijdens de Olympische Spelen. En ook de paralympische atleten zullen kunnen genieten van die sfeer. 

 

18 van de 35 olympische sites worden opnieuw gebruikt voor de Paralympische Spelen. Zo zal de Paris La Défense Arena, waar Léon Marchand begin augustus uitblonk, opnieuw dienstdoen als paralympisch bad. Er zullen 141 gouden medailles worden uitgedeeld voor de zwemsporten.

Het majestueuze Grand Palais wordt nu het decor voor rolstoelschermen en para-taekwondo. De rolstoeltennissers mogen naar Roland Garros en de para-atleten duiken vanaf de Pont Alexandre III in de Seine.

 

Onder de Eiffeltoren werd nog gebeachvolleybald, maar straks wordt er blindenvoetbal gespeeld. En ook de Stade de France (para-atletiek) en Versailles (paardensport) staan tijdens de Paralympische Spelen centraal.

 

De Place de la Concorde, waar de urban sporten werden georganiseerd tijdens de Spelen, ondergaat momenteel een transformatie voor de openingsceremonie op 28 augustus.