Tudor Pro Cycling strikt nu ook Julian Alaphilippe: "Het was tijd voor verandering"

 ma 19 augustus 2024 10:05
Julian Alaphilippe verlaat Soudal-Quick Step.

Dat Julian Alaphilippe niet bij Soudal-Quick Step zou blijven, was al eventjes duidelijk. Dat Tudor zijn nieuwe bestemming is, is vandaag officieel bekendgemaakt. De Fransman wil bij de ploeg van Fabian Cancellara scoren. Hij tekende voor 3 jaar. Tudor trok ook al Marc Hirschi aan. 

Hoewel er de jongste jaren steeds meer ruis op de relatie zat, wilde ploegbaas Patrick Lefevere  Julian Alaphilippe toch nog bij Soudal - Quick Step houden.

 

Zijn contractvoorstel - een lager salaris met hogere bonussen - werd afgewimpeld, waardoor Alaphilippe een vrije vogel was. Hij laat een reeks Franse ploegen staan voor het Tudor Pro Cycling Team van Fabian Cancellara.

 

"Na meer dan 10 jaar bij dezelfde ploeg was het tijd voor verandering", reageert Alaphilippe. "Ik houd al van bij het begin van het Tudor-project. Hoe kan ik mijn carrière beter een andere weg doen inslaan dan met dit nieuwe en ambitieuze project?"

 

"Dit is de grootste verandering in mijn carrière. Het is goed om na al die jaren van lucht te veranderen."

 

"Ik wil hier mijn rol spelen als leider en ik wil de jongeren gidsen, ook al ben ik nog niet zo oud."

 

"Ik hoop met deze ploeg aan de slag te gaan in de Tour de France, maar eerst focus ik me op de klassiekers."

Het vuur om te presteren op het hoogste niveau is bij hem nog altijd aanwezig. Julian zal stabiliteit en ervaring brengen.

ploegbaas Fabian Cancellara

Fabian Cancellara reageert opgetogen met zijn nieuwe aanwinst. "Hij belichaamt perfect onze visie."

 

"Het vuur om te presteren op het hoogste niveau is bij hem nog altijd aanwezig. Hij zal stabiliteit en ervaring brengen. Julian is slim, heeft humor, is professioneel en toont lef."

 

Tudor legde ook al Marc Hirschi vast. De Zwitser heeft een gelijkaardig profiel als Alaphilippe.

 

Cancellara ziet geen problemen. "Ze zullen de druk bij elkaar wegnemen en ze zullen elkaar sterker maken. Julian brengt panache bij, Marc is koelbloedig." 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Waarom trok Tudor zo hard aan de mouw van Alaphilippe?

Het transferoffensief van Tudor, dat over een stevige spaarpot beschikt, kun je kaderen in hun strategie om in 2026 naar de WorldTour te promoveren.

Eind 2025 wordt de rekening van de huidige teams opnieuw opgemaakt. Wie te weinig punten heeft behaald, valt uit de boot. Met Alaphilippe en Hirschi heeft Tudor nu 2 (potentiële) puntenkanonnen op de loonlijst.

 

Tudor, een Zwitser horlogemerk, is sponsor van de Giro, waardoor de ploeg er dit jaar kon deelnemen. De Zwitsers dromen echter van de Tour de France en met Alaphilippe heb je dan natuurlijk een streepje voor in de strijd voor wildcards.

 

Zijn transfer is vooral een streep door de rekening van de Franse ploegen: ze grijpen naast de nog altijd zeer populaire chouchou van het Franse volk en er is een extra concurrent voor de wildcards opgestaan. 

Gerelateerd: