Mooi volk in Renewi Tour: onder meer Van der Poel, De Lie en Girmay tekenen startblad in Riemst

 do 15 augustus 2024 17:06
Onder meer Van der Poel en Girmay tekenen present voor de Renewi Tour.

De Renewi Tour lokt heel wat mooi volk naar België en Nederland. Eind augustus gaat de vijfdaagse van start met onder meer wereldkampioen Mathieu van der Poel, Belgisch kampioen Arnaud De Lie, Jasper Philipsen en groene trui uit de Tour Biniam Girmay.

Dat de Renewi Tour intussen een gevestigde waarde is op de World Tour-kalender, blijkt uit het fraaie deelnemersveld dat er eind augustus aan de start komt.

 

De vijfdaagse, die dit jaar op gang wordt geschoten in Riemst, heeft wereldkampioen Mathieu van der Poel naar ons land gelokt. Ook ploegmakker Jasper Philipsen zal van de partij zijn. Voor die laatste is het zijn eerste optreden sinds de Tour de France.

 

Aan concurrentie zal het alvast niet ontbreken voor de mannen van Alpecin-Deceuninck. Want, ook rappe mannen Arnaud De Lie, Tim Merlier en Biniam Girmay hopen een ritje mee te graaien.

 

Filippo Ganna is dan weer de topfavoriet voor de tijdrit in Tessenderlo op dag 2 en eindwinnaar van vorig jaar Tim Wellens, Jasper Stuyven en Tiesj Benoot verdedigen de Belgische eer.

 

De Renewi Tour gaat van start op woensdag 28 augustus en eindigt op zondag in Geraardsbergen. De etappes zijn te volgen bij Sporza.

 

kalender
28/08 Riemst-Bilzen
29/08 Tessenderlo-Tessenderlo
30/08 Blankenberge-Ardooie
31/08 Oostburg-Aalter
01/09 Menen-Geraardsbergen