Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Lidl-Trek heeft een plaatsje voor Otto Vergaerde in zijn selectie voor de Vuelta: "Niet vies van hard werken"

 di 13 augustus 2024 14:50
Otto Vergaerde
Otto Vergaerde

Ook Lidl-Trek is klaar met zijn huiswerk voor de Vuelta. Het team gaat met Mattias Skjelmose voor het algemene klassement en rekent daarbij onder meer ook op de Belg Otto Vergaerde als werkmier voor de kopmannen.

Lidl-Trek steekt zijn ambities in de Vuelta niet onder stoelen of banken. "We gaan voor een topklassering en ritzeges", klinkt het bij het team. Voor dat eerste rekent de ploeg in eerste instantie op de Deen Mattias Skjelmose.

 

"Hij is onze kopman. Dit is zijn voornaamste doel van het seizoen", zegt Lidl-Trek. Skjelmose krijgt in zijn jacht op Vuelta-succes de steun van schaduwkopman Tao Geoghegan Hart, die de Tour moest missen door ziekte. Ook Giulio Ciccone zal een belangrijke rol hebben in steun van Skjelmose en Hart.

 

Met Sam Oomen, Carlos Verona en Patrick Konrad heeft Lidl-Trek nog een ervaren trio om de kopmannen bij te staan. Voor de jonge Tsjech Matias Vacek wordt het dan weer zijn eerste grote ronde.

 

Last but not least is ook Otto Vergaerde van de partij. "Hij rijdt zijn tweede Vuelta", laat de ploeg weten. "Otto is niet vies van hard werken en is klaar om te doen wat nodig is om zijn kopmannen te helpen. Als de mogelijkheid zich voordoet, kan hij ook zijn eigen kans gaan."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.