Olympisch feest op de Grote Markt met Evenepoel en co.: kom straks Team Belgium huldigen in Brussel

 ma 12 augustus 2024 11:22
Remco Evenepoel werd al eens gehuldigd na zijn wereldtitel in 2022.

Het balkon van het Brusselse stadhuis zal bijna te klein worden. 10 medailles al op de Olympische Spelen, dat verdient een feestje op de Grote Markt. Deze namiddag wordt Team Belgium, met onder meer Remco Evenepoel, gehuldigd. Zak dus in de namiddag af naar de hoofdstad.

Zondag worden de Olympische Spelen feestelijk afgesloten in Parijs, maandag verschuift het feestje naar Brussel.

 

De Belgische atleten worden vandaag van Brussel-Zuid naar het stadhuis gebracht voor een huldiging op de Grote Markt. Met dubbel olympisch kampioen Remco Evenepoel en bronzen Gabriella Willems en Fabio Van den Bossche tekenen al zeker drie medaillewinnaars present.

 

Of ook Nafi Thiam, Noor Vidts en Bashir Abdi op het Brusselse balkon zullen verschijnen, is nog niet zeker. De volledige lijst wordt binnenkort bekendgemaakt.

 

Om 16.30 uur warmen Average Rob en Omdat Het Kan het publiek op voor de huldiging. Tussen 17 uur en 18 uur zullen de Belgische atleten op het Brusselse balkon verschijnen. Karl Vannieuwkerke en Bénédicte Deprez stellen hen graag voor. Daarna volgt nog een afterparty met Henri PFR.

 

Team Belgium hoopt alvast dat zoveel mogelijk fans naar de Grote Markt afzakken om de Belgische atleten te feliciteren voor hun knappe prestaties in Parijs.

Ook live te volgen op VRT1

Kan je er niet bij zijn? Niet getreurd, want ook vanuit je zetel kan je applaudisseren voor de Belgische atleten. De huldiging wordt uitgezonden op VRT1 en livestream op VRT Max.

Programma

12:54 - De atleten vertrekken met de trein vanuit Paris Nord
14:47 - Aankomst in Brussel-Zuid
15:45 - Aankomst op het stadhuis
16:30 - Average Rob warmt publiek op
16:55 - Openbare huldiging van op het balkon
17:55 - Afsluitende DJ-set