Lotto Dstny Ladies won het winnende lot met een ticket voor de Tour de France Femmes, maar "we komen niet als pelotonvulling"

 zo 11 augustus 2024 08:41
" "
Thalita de Jong wordt naar voren geschoven als kopvrouw.

Bij Lotto Dstny Ladies wordt afgeteld naar morgen, maandag, dan maakt de Belgische formatie haar Tour-debuut. De Tour de France Femmes kan voor de rensters van ploegleider Grace Verbeke niet snel genoeg beginnen. "We hebben een sterke kopvrouw en komen niet om ons te verstoppen."

Aan de vooravond van de Tour de France Femmes zullen de zenuwen bij heel wat rensters gespannen staan. En bij Lotto Dstny Ladies komt daar een extra schepje zenuwen bij, want het Belgische team staat voor zijn debuut in de Ronde van Frankrijk voor vrouwen.

 

"Ik dacht dat we als continentaal team naast een ticket zouden grijpen", zei Thalita de Jong, toen Lotto eind april alsnog een toegangsticket voor de grootste rittenkoers te pakken had. Dat voelt dan toch een beetje als de lotto winnen.

 

De Nederlandse De Jong wordt door haar team ook meteen vooruitgeschoven als kopvrouw. Dat heeft niets te maken met de Grand Départ in eigen land, maar wel met haar allroundprofiel, legt Verbeke uit.

 

"Thalita heeft een goeie tijdrit, zoals we zagen in de Baloise Ladies Tour. Ze heeft ook bewezen goed te kunnen klimmen en ze is ook niet traag aan de meet." Maar Lotto Dstny Ladies heeft ook nog andere ijzers in het vuur.

We komen niet als pelotonvulling, maar om ons te tonen.

Grace Verbeke, ploegleider bij Lotto Dstny Ladies

"We kunnen meedoen in elke rit. De eerste ritten zijn op het lijf van Anna van Wersch geschreven. Audrey De Keersmaeker en Fauve Bastiaenssen kunnen meegaan in ontsnappingen en Maureen Arens is een goeie klimster."


"Onze Finse renster Wilma Aintila kan zich dan weer mengen in de strijd om de jongerentrui. We hebben een sterke kopvrouw en de anderen zullen voornamelijk in dienst van haar rijden. Maar we willen geen pelotonvulling zijn, we gaan naar de Tour om ons te tonen."


Met 3 Nederlandse en evenveel Belgische rensters zullen de eerste dagen van de Tour de France Femmes als een thuisrace aanvoelen. De goesting is alvast groot bij de 7 dames van de Lotto-ploeg, benieuwd of de juiste ballen uit de trommel rollen.

Gerelateerd: