Diepe ontgoocheling bij Red Panthers na verloren bronzen duel: "Dit doet zoveel pijn"

 vr 9 augustus 2024 16:24
De teleurstelling was immens bij de Red Panthers.

Diepe teleurstelling bij de Red Panthers na hun pijnlijke nederlaag tegen Argentinië. De Panthers verloren voor de tweede keer in het toernooi na shoot-outs en grijpen zo naast een bronzen medaille. Een anticlimax na een schitterend toernooi. De Panthers keren met lege handen naar België terug. 

Het mocht niet zijn voor de Red Panthers op deze Olympische Spelen. De hockeydames delfden het onderspit tegen Argentinië nadat shoot-outs hen de das hadden omgedaan. 

 

Een enorme ontgoocheling voor de Panthers, die naar woorden moesten zoeken na de wedstrijd.

 

"Dit is zo zuur. We zijn trots op de ploeg, maar dit doet pijn. De 4e plaats is een kutpositie", aldus een geëmotioneerde Charlotte Englebert

 

"We zijn goed begonnen, maar Argentinië is natuurlijk een een topploeg en is kunnen terugkomen." 

 

"We hadden gewoon goud kunnen winnen en nu gaan we met lege handen naar huis. Ik kan het niet uitleggen", besloot Englebert die aangaf even tijd nodig te hebben om het verlies te laten bezinken.

"België doen dromen"

"Dit is niet waarvoor we naar hier zijn gekomen", vatte Judith Vandermeiren het toernooi samen. 

 

Al heerste er een ander gevoel dan na de nederlaag tegen China in de halve finales. "Argentinië was de betere ploeg vandaag, ze hebben het niet gestolen. Aanvallend waren we niet goed genoeg. We hebben Argentinië te veel in hun spel laten komen", keek Vandermeiren in de spiegel.

 

"We hebben fantastisch hockey gespeeld en onszelf doen dromen. We hebben België doen dromen, maar dit is niet waarvoor we naar hier zijn gekomen", benoemt Vandermeiren de pijnlijke realiteit. 

 

Toch is de Red Panther zich al meteen bewust van de knappe prestatie die haar team heeft neergezet. "Het heeft niet mogen zijn. Het gaat even slikken zijn, maar binnen een paar maanden zullen we er met trots op kunnen terugkijken.

 

Ook trainer Raoul Ehren slaagde erin om de nederlaag te kaderen en de wedstrijd te analyseren.

 

"Het was een chaotische wedstrijd. Als je in dit soort wedstrijden met een man minder komt, doet dat gewoon pijn (België speelde 10 minuten met z'n tienen, red.). Het 1e kwart vond ik goed, maar vanaf da werd het minder en minder."

 

"Het verlies doet zeer, maar ik hoop dat een trots gevoel zal overheersen. We horen erbij, maar de conclusie is dat we zonder medaille naar huis gaan", aldus Ehren die met gemengde gevoelens achterblijft.

 

"Ik ben teleurgesteld en had de meiden die medaille gegund, zeker de meisjes die stoppen straks. Maar anderzijds ben ik ook heel trots op hoe we gespeeld hebben."

 

Afscheidnemende Barbara Nelen: "Niet het einde dat ik verwacht had"

Geen gouden afscheid voor Barbara Nelen, die na deze Spelen haar hockeystick aan de haak hangt. 

 

"Dit is niet het einde dat ik verwacht had, maar ik ben heel fier op deze ploeg. We hebben een heel mooi toernooi gespeeld met vechtlust", vatte Nelen de afgelopen weken samen.

 

De Panthers waren heel dicht bij een 7e Belgische medaille, maar trokken uiteindelijk aan het kortste eind. "Spijtig genoeg heeft de loterij beslist dat Argentinië gewonnen heeft. 2-2 was een normaal resultaat, maar ik had het liever anders gezien en nu hebben we jammer genoeg geen medaille."

 

Geen afscheid in schoonheid voor de Red Panther die de grootste supporter blijft van het team: "Ik zal er zijn om te helpen en te supporteren. Ik ben niet weg, maar sta enkel aan de zijkant. Ik heb een mooie carrière gehad waar ik fier op mag zijn. Ik heb van mijn hobby mijn job kunnen maken en ben 2 keer naar de Spelen mogen gaan."

Gerelateerd: