Fabio Van den Bossche kan ogen niet geloven na olympisch brons: "Ik besef nog niet wat er gebeurd is"

 do 8 augustus 2024 20:40

Het kippenvel stond nog op zijn armen. Fabio Van den Bossche stond met zijn mond vol tanden na zijn bronzen medaille in Parijs. De pistier, die ontroerd in de armen van zijn familie viel, gaf net voor de podiumceremonie een eerste reactie: "Ik denk dat ik nog niet goed besef wat er gebeurd is", klonk het.

"Ongelofelijk!"

 

Enkele seconden nadat Fabio Van den Bossche zijn ontroerde familie en vriendin in de armen was gevallen, sprak de Gentenaar zijn eerste woorden als olympische medaillewinnaar.

 

"Ik denk dat ik nog niet goed besef wat er zonet gebeurd is", aldus de pistier. "Pas als je halfweg of tot net voor het laatste onderdeel aan de leiding staat, begint het door te sijpelen."

 

"Je weet wel dat je in de focus moet blijven, omdat in de puntenkoers alles nog mogelijk is. Dat hebben we ook gezien toen Aaron Gate maar bleef rondrijden. Het is dan makkelijk om de controle en het overzicht te verliezen. Maar ik ben zo blij dat ik die medaille heb kunnen pakken."

 

Vervolgens moest Van den Bossche het interview al verlaten, maar wel om een goede reden: de podiumceremonie zou namelijk beginnen..

Het doet zoveel deugd om het waar te maken!

Fabio Van den Bossche

Na de ceremonie kwam Van den Bossche nog eens terug op het mooiste moment uit zijn carrière. "Hoe het nu voelt? Ook na de podiumceremonie besef ik het nog altijd niet. Ik heb nog niet het overzicht van wat er net allemaal gebeurd is."

 

Een medaille die veel betekent voor onze landgenoot, die het even moeilijk kreeg toen hij sprak over de steun van het Belgische team. "Ik denk dat die mannen (de Belgische achtervolgingsploeg, red.) het mij ook wel gunnen. Ze voelden op training dat het er wel in zat en ik voelde dat ze geloofden in mij. Het doet zoveel deugd om het waar te maken!" 

 

Onze landgenoot sloot af met een klein understatement: "Ik kan nu met een goed gevoel naar de ploegkoers van zaterdag toewerken." 

Gerelateerd: