Einde van de Spelen voor ontgoochelde Vasile Usturoi: "Ik ben er kapot van"

 wo 31 juli 2024 16:08
Vasile Usturoi
Vasile Usturoi in actie tegen de Australiër Charlie Senior.

Vasile Usturoi is er niet in geslaagd om het voorbeeld van collega Victor Schelstraete te volgen in het olympisch bokstoernooi. Onze landgenoot verloor in de 1e ronde bij de vedergewichten van de Australiër Charlie Senior. Een ontgoocheling voor Usturoi die op een medaille mikte. 

Video niet meer beschikbaar
Onze excuses, maar deze video is niet langer te bekijken via sporza

“Ik ben niet naar hier gekomen om enkel deel te nemen. Mijn doel is om een medaille te pakken.”

 

Aldus de ambitieuze Vasile Usturoi aan de vooravond van zijn olympisch debuut.

 

Om zijn droom te verwezenlijken moest onze landgenoot afrekenen met de Australiër Charlie Senior. Een interessant duel tussen de Europese en de Oceanische kampioen.

 

Een beweeglijke Usturoi nam meteen het initiatief in de wedstrijd en kon uitpakken met een aantal rake klappen. Zijn tegenstander liet niet na om stevig terug te prikken en nam lichtjes de bovenhand.

 

Meer van hetzelfde in ronde 2. Usturoi en zijn tegenstander waren aan elkaar gewaagd en werden beurtelings in de verdediging gedrukt. Opnieuw was het de Australiër die volgens de jury aan het langste eind trok. 

 

Alles of niets voor onze landgenoot in de laatste ronde, maar de Australiër kon de Europese kampioen goed opvangen en zelf enkele rake klappen uitdelen. Usturoi haalde alles uit de kast, zijn sterke tegenstander kraakte niet en stuurde onze landgenoot naar huis. 

 

Ongetwijfeld een ontgoocheling voor Usturoi, die vooraf luidop van eremetaal droomde. 

Video niet meer beschikbaar
Onze excuses, maar deze video is niet langer te bekijken via sporza
programma Vasile Usturoi (Paris 2024)
woensdag 31 juli -57 kg 1/8e finales Charlie Senior (Aus-4) OUT

Vasile Usturoi: "Ik begrijp het resultaat niet"

Vasile Usturoi mikte op een medaille en was dan ook aangeslagen na zijn verliespartij: "Ik kan het niet uitleggen. In de eerste ronde vond ik mezelf heel goed boksen. Ik begrijp het resultaat niet: ik vind niet dat ik de verliezer van dit gevecht ben. Ik moet het gevecht nog herbekijken, maar ik ben er echt kapot van."

 

Nadat het duidelijk werd dat de 1e ronde in het nadeel van onze landgenoot werd beslecht, probeerde Usturoi zich aan te passen: "Ik heb me gehouden aan mijn tactiek, maar in de tweede ronde probeerde ik actiever te zijn. In de laatste ronde wisselde ik af tussen aanvallend en defensief boksen." 

 

"Of de Spelen stresserend waren? Voor mij toch wel, omdat ik een medaille wou winnen en ik dit ook had uitgesproken. Ik ben enorm teleurgesteld." 

 

Gerelateerd: