Belgische amazone zorgt voor kippenvelmoment met eerbetoon aan overleden man: "Het is me gelukt"

 wo 31 juli 2024 10:58

Zelden bezorgde een klein handgebaar het publiek zo veel kippenvel. De Belgische amazone Larissa Pauluis had een boodschap geschreven op haar handschoenen: "Ik heb het je beloofd en het is me gelukt". Woorden gericht aan haar overleden man, die haar grote motivator was om door te zetten voor de Spelen. "Ik moet hem daarboven bedanken", laat ze haar tranen de vrije loop.

Video niet meer beschikbaar
Onze excuses, maar deze video is niet langer te bekijken via sporza

"Toen ik besefte dat Gregoire het niet zou halen, heb ik hem beloofd dat ik hier in Parijs zou staan."

 

Vier jaar geleden stond de wereld van Larissa Pauluis even stil. Haar wederhelft Gregoire Naslin stierf plots na een hartaanval. De paardensport? Op dat moment allerminst een hoofdzaak.

 

Maar toch zette de Belgische amazone door. Daar had ze een goede reden voor. Haar man was haar grote motivator om te geloven in haar olympische dromen. Dus kon ze niet anders dan een belofte maken.

 

"Ik meende het écht toen ik zei dat ik voor hem de Spelen wilde halen. Hier sta ik dan. Dat zorgt voor een geweldig gevoel", zei ze geëmotioneerd na haar prima oefening.

Het kan een boodschap zijn voor iedereen: als je een droom hebt en er hard voor werkt, kan alles.

Larissa Pauluis

Toen ze haar routine had afgewerkt, kreeg Pauluis het volledige publiek stil met een simpel handgebaar. Ze toonde haar handpalmen met de boodschap: "Ik heb het je beloofd. Het is me gelukt ❤️."

 

Een kippenvelmoment gericht aan de persoon met wie ze haar dressuurstal First Step Horses uit de grond stampte.

 

"Ik moet mijn familie, mijn vrienden, mijn coach en mijn dochters bedanken voor al hun steun", kan Pauluis haar tranen niet bedwingen. "En natuurlijk mijn man daarboven."

 

"Het kan een boodschap zijn voor iedereen: als je een droom hebt en er hard voor werkt, kan alles. Het is een droom om hier te staan."

 

Een verhaal dat bij alle aanwezigen ongetwijfeld nog even in hun achterhoofd zal blijven hangen.

Gerelateerd: