Onze man in het stadion vindt beslissing tegen Casse terecht: "Al had ik het graag anders gezien"

 di 30 juli 2024 15:20
Matthias Casse
Matthias Casse baalt na zijn verlies tegen Nagase.

De gouden droom van Mathias Casse is doorgeprikt. In de golden score kreeg hij een waza-ari tegen, al zorgde die beslissing voor de nodige beroering. Co-commentator Dirk Van Tichelt vond het geen waza-ari. Onze reporter Bavo zat in het stadion en zag het anders: "Er zijn al voor minder duidelijke gevallen waza-ari's gegeven." 

Geen gouden medaille voor Matthias Casse. In de kwartfinale verloor hij van de Japanner Nagase waardoor hij nog maximaal een bronzen medaille kan halen via de herkansingen.

 

Cocommentator Dirk Van Tichelt vond het geen terechte beslissing. "Dat is geen waza-ari, godmiljaar!", vloekte hij.

 

Onze reporter Bavo zat in het publiek tijdens de kamp van Casse. Ook hij twijfelde eerst aan de beslissing. "Maar een internationale scheidsrechter toonde me een foto waarop te zien was dat hij loodrecht op de mat terechtkwam."

"Ik had het ook liever anders gezien, maar er zijn zelfs al voor minder duidelijke gevallen waza-ari's gegeven."

 

"Mocht het omgekeerd geweest zijn, dan zouden we waarschijnlijk geroepen hebben dat dit een waza-ari was. Dat heb je altijd in het judo waar er interpretatie bij de beslissingen komt kijken."

Lastige klus voor brons

In de herkansingen wacht de Canadees François Gauthier Drapeau. "Ik had het erover met Jorre Verstraeten en die zei me dat hij een betere tegenstander was voor Casse dan de Italiaan Antonio Esposito. Maar voor brons zal hij wel voor een lastige klus komen te staan."

"Dan wacht ofwel Tato Grigalasjvili of Lee Joon-Hwan en zij worden eigenlijk als topfavoriet gezien, al lijkt het ons hier alsof Grigalasjvili niet echt super bezig is."

Geweldige sfeer

Onze reporter vindt de sfeer in het stadion wel geweldig. "Je voelt echt dat Frankrijk een judoland is. Er wordt hard gesupporterd voor de Fransen. Maar ook Casse is hier graag gezien en wordt veel aangemoedigd."

programma Matthias Casse (Paris 2024)
dinsdag 30 juli -81 kg 1e voorronde winst tegen Arab
  -81 kg 2e voorronde winst tegen Ungvari
  -81 kg kwartfinale verlies tegen Nagase
  -81 kg herkansingen en halve finales (evt) winst tegen Drapeau
  -81 kg match om brons (evt) verlies tegen Lee
Gerelateerd: