Ones to watch op 31 juli: dubbelend fenomeen, recordjacht in het zwembad en sterrenteam tegen stuntploeg

 wo 31 juli 2024 06:41
Leon Marchand staat voor twee zwemfinales op minder dan twee uur tijd.
Leon Marchand staat voor twee zwemfinales op minder dan twee uur tijd.

De tijd vliegt op de Olympische Spelen in Parijs. Het is alweer dag 5 en daarin kijken we naast het gebruikelijke trosje sterren ook uit naar de ontknoping van de soap in het triatlon. Het zwembad is wel al zeker het decor van twee finales op minder dan twee uur tijd voor fenomeen Leon Marchand en van de recordjacht van Katie Ledecky. Ook Team USA komt weer in actie in het basketbal, tegen Zuid-Soedan.

De grootste Parijse soap kent deze voormiddag eindelijk zijn climax.

 

Dan hebben we het uiteraard over de veelbesproken triatlon. Dinsdag nog uitgesteld door de slechte waterkwaliteit van de Seine, maar vannacht kregen de triatleten eindelijk groen licht.

 

Eerst is het om 8 uur aan de vrouwen, de mannen beginnen als alles goed gaat om 10.45 uur. 

Dubbelende topper en recordjacht in de zwemfinales

Wie wel zeker in het water mag duiken op woensdag, dat is de Franse posterboy op deze Spelen. Leon Marchand zal in twee finales aantreden op minder dan twee uur tijd.

 

Zowel op de 200 meter vlinderslag als op de 200 meter schoolslag heeft hij veel kans op gouden successen, na eerder al de bijzonder dominante olympische titel op de 400 meter wisselslag.

Video niet meer beschikbaar
Onze excuses, maar deze video is niet langer te bekijken via sporza

Nog in het zwembad kijken we uit naar Katie Ledecky op de 1.500 meter vrije slag. Daar mikt ze op een belangrijke gouden medaille voor haar recordjacht.


Drie nummers moet de Amerikaanse nog winnen op deze Spelen om absolute recordhoudster te worden van aantal olympische titels, nu telt ze er zeven. 


Op de 400 meter vrije slag moest Ledecky zich zaterdag tevreden stellen met brons. Concurrentes Titmus en McIntosh hebben de 1500 meter niet op hun programma gezet, waardoor haar kansen op goud automatisch vergroten.


Bij de vrouwen is er ook de finale van de 100 meter vrije slag, waar de 20-jarige Australische Mollie O'Callaghan naar haar derde gouden plak op vijf dagen kan knallen. Daarvoor zal ze wel moeten afrekenen met Torri Huske, die al goud en zilver won in Parijs.


De 100 meter vrije slag bij de mannen is de vijfde finale en afsluiter van de zwemdag. 

Katie Ledecky pronkte zaterdag met brons op de 400 meter vrije slag.
Katie Ledecky pronkte zaterdag met brons op de 400 meter vrije slag.

Sterrenensemble vs. stuntploeg

LeBron James en de andere sterren van Team USA betreden het basketbalparket voor hun tweede groepswedstrijd. Stuntploeg Zuid-Soedan zal hopen om de schade ietwat te beperken. 

 

Op het gravel van Roland Garros staan vanaf 12.00 uur de kwartfinales in het dubbelspel en de derde ronde in het enkelspel bij de mannen ingepland. 

 

Uitkijken doen we 's middags onder meer naar Novak Djokovic en Carlos Alcaraz in het enkelspel. Later op de avond, om 19.00 uur, moet Alcaraz ook nog eens aan de bak in het dubbelspel, samen met Rafael Nadal.

Gerelateerd: