Het onvermijdelijke is gebeurd: triatlon bij mannen met dag uitgesteld door slechte waterkwaliteit Seine

 di 30 juli 2024 06:17

Slecht nieuws voor onze landgenoten Marten Van Riel en Jelle Geens. Op de Olympische Spelen in Parijs wordt de individuele triatlon bij de mannen dan toch met een dag uitgesteld, door de slechte waterkwaliteit van de Seine. Dat maakten de organisatoren dinsdagochtend vroeg bekend. "De prioriteit is de gezondheid van de atleten", luidt het.

Wat al even gevreesd werd, werd vannacht een feit: de olympische triatlon is uitgesteld.

 

Door de regenval tijdens het weekend is de waterkwaliteit van de Seine nog slechter geworden dan ervoor. De triatlontrainingen in de rivier werden daarom zondag en maandag al geannuleerd.   

 

Vertegenwoordigers van de Wereldtriatlonbond, het Internationaal Olympisch Comité (IOC), het Franse meteorologische agentschap, de stad Parijs en de prefectuur van Île-de-France bogen zich dinsdagochtend om 3.30 uur over de jongste waterstalen.

 

Die bleken "niet voldoende" om de triatlon te laten doorgaan. "Ondanks een verbetering van de waterkwaliteit in de laatste uren, liggen de waardes op sommige punten van het zwemparcours nog altijd boven de aanvaardbare limieten." 

 

Normaal zou de triatlon dinsdag om 8 uur van start gaan. De wedstrijd wordt nu uitgesteld tot woensdag om 10.45 uur. De start van de individuele triatlon bij de vrouwen blijft voorlopig ongewijzigd op woensdag 8 uur.   

 

De organisatoren benadrukken wel dat bijkomende waterstalen zullen moeten uitwijzen of de wedstrijden ook daadwerkelijk woensdag zullen kunnen plaatsvinden. "Er blijft een reservedag voorzien op 2 augustus", luidt het.   

 

Voor België nemen Marten Van Riel en Jelle Geens deel aan de triatlon bij de mannen. Bij de vrouwen gaat het om Jolien Vermeylen en Claire Michel.

Gerelateerd: