Zonder regen en met eigen openingsceremonie: het olympisch surftoernooi gaat vandaag van start

 zo 28 juli 2024 12:24
Tahitiaan en favoriet, Kauli Vaast.

Terwijl de regen met bakken uit de lucht valt in Parijs, is het zo'n 16.000 km verderop ideaal surfweer in Tahiti. De surfcompetitie van de Olympische Spelen schiet er vanavond om 19.00 uur onze tijd uit de startblokken en kende zelfs zijn eigen openingsceremonie. 

De komende 2 weken vormt Parijs het epicentrum van alles wat met sport te maken heeft. Miljoenen sportliefhebbers hebben hun ogen gericht op de regenachtige Franse hoofdstad. Nu ja, niet àlle sportliefhebbers.

 

Uit het oog op zo'n 16.000 km van Parijs kunnen we namelijk de internationale surfgemeenschap terugvinden. Tahiti vormt het zonnige, warme decor van de surfcompetitie van deze Spelen en het contrast met het druiligere Parijs is groot.

 

Om 07.00 uur lokale tijd duiken de mannen het water in om in, naar verluidt, ideale omstandigheden de golven te temmen. Slecht weer is vanaf maandag op komst, maar zal dit weekend niemand deren.

 

De favorieten voor het surftoernooi zijn de Amerikanen John John Florence en Carissa Moore en de Brazilianen Gabriel Medina en Tatiana Weston-Webb. Zij krijgen tegenstand van Tahitiaanse favorieten Kauli Vaast en Vahine Fierro.

 

Bekijk hieronder de aparte openingsceremonie in Tahiti:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: