IN BEELD - Koning Filip opent het Belgium House in Parijs: "Dé ontmoetingsplek voor alle Belgische fans"

 vr 26 juli 2024 14:33

De ontmoetingsplek voor Belgische atleten en fans in Parijs is officieel geopend. Met een bezoek van koning Filip opende het Lotto Belgium House voor het eerst zijn deuren voor het publiek. "Elke medaillewinnaar wordt hier gehuldigd, ook zullen Belgische artiesten het feestje verzorgen", verzekert Cédric Van Branteghem.

"Lotto Belgium House wordt hét ontmoetingshuis voor alle fans", verzekert Cédric Van Branteghem, CEO van het BOIC.

 

Die plek mochten koning Filip en koningin Mathilde al eens ontdekken. Ze kregen een rondleiding van de interactieve opdrachten, het podium en feestzaal.

 

"De fans kunnen hier terecht voor een pintje en om onze atleten te vieren", gaat Van Branteghem voort. "Elke Belgische medaillewinnaar mag hier het podium betreden."

 

"Ook de beste Belgische artiesten komen het feestje verzorgen. We verwelkomen zo'n 2.000 fans per dag, zij kunnen nog steeds hun toegangstickets kopen."

De doelstelling is duidelijk: we willen beter doen dan in Tokio.

Olav Spahl

Ook voor Olav Spahl, topsportdirecteur van Team Belgium, begint het nu zeker te kriebelen.

 

"Ik heb een heel goed gevoel. De voorbereidingen van onze sporters verlopen volgens de planning. Morgen komen er al meteen 30 Belgische atleten in actie."

 

"De doelstelling is duidelijk: we willen beter doen dan in Tokio. Niet alleen in aantal medailles (7), maar ook in aantal olympische diploma's (26)", herhaalt hij nog eens.

 

"We zijn ambitieus. Over het algemeen is de sfeer ook erg positief binnen Team Belgium."

Het bezoek van de koning in foto's: