Al voor de officiële start loopt olympiër tegen de dopinglamp: Iraakse judoka wordt uitgesloten

 vr 26 juli 2024 18:02

De Olympische Spelen zijn nog niet officieel begonnen en daar is al het eerste dopinggeval. De Iraakse judoka Sajjad Sehen werd betrapt op anabole steroïden. Hij had dinsdag in actie moeten komen in de categorie tot 81 kilogram, maar krijgt nu een (voorlopige) schorsing opgelegd. 

Bij een dopingtest is afgelopen dinsdag een dopinggeval aan het licht gekomen. Sajjad Sehen, die al in Parijs was voor zijn deelname aan de Spelen, testte positief op metandienone en boldenone, twee soorten anabole steroïden. 

 

Het International Testing Agency (ITA), dat alle dopingtesten uitvoert tijdens de Olympische Spelen, kondigt aan dat de Iraakse judoka voorlopig geschorst is, zeker tot een disciplinair comité over de zaak heeft geoordeeld. 

 

"Dit betekent dat de atleet niet mag deelnemen aan wedstrijden, trainingen, coaching of aan welke activiteit dan ook tijdens de Olympische Spelen", klinkt het. 

 

Sehen zou deelnemen in de categorie tot 81 kilogram, maar dat zal dus niet gebeuren. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.