UEFA deelt boetes uit aan 7 landen voor racisme en discriminatie tijdens het EK

 wo 24 juli 2024 21:45
Kroatië kreeg de grootste boete.

De UEFA heeft vandaag bekendgemaakt dat het 7 landen beboet voor racisme en discriminatie tijdens het EK. België behoort niet tot die landen. De grootste straf is voor Kroatië, ook Roemenië mag een flinke som ophoesten. De totale som van de boetes bedraagt 230.000 euro.

De Kroatische voetbalbond heeft een boete van 50.000 euro aan zijn been. Tijdens alle drie de wedstrijden van de Kroatische nationale ploeg waren discriminerende gezangen te horen.

 

In de wedstrijd tegen Albanië zongen beide supportersgroepen zelfs samen anti-Servische liederen. De UEFA liet toen al weten dat het dat incident zou onderzoeken en de Servische bond dreigde om het toernooi te verlaten.

 

Met de boetes onderneemt de UEFA nu wel degelijk actie. De straf voor Albanië ligt op 30.000 euro, er waren ook nog racistische incidenten tegen Spanje.

 

Voorts zijn er geldstraffen voor Roemenië (40.000 euro), Servië en Slovenië (beide 30.000 euro). Ook daar is er sprake van incidenten tijdens 3 verschillende wedstrijden.

 

Hongarije (30.000 euro) wordt dan weer veroordeeld voor racisme tijdens 2 wedstrijden en Oostenrijk (20.000 euro) voor één wedstrijd.