Na de vermoedens, nu de zekerheid: Tadej Pogacar neemt niet deel aan Olympische Spelen

 ma 22 juli 2024 19:01

Wat al even in de lucht hing, bevestigt het Sloveense Olympische Comité: Tadej Pogacar zal niet deelnemen aan de Olympische Spelen in Parijs. De kersverse Tourwinnaar zou de combinatie niet zien zitten, al zal ook de niet-selectie van partner Urska Zigart meegespeeld hebben. "Ik wil de regenboogtrui van Mathieu van der Poel afnemen", liet Pogacar wel optekenen als volgende doel.

Voorlopig geen historische hattrick voor Tadej Pogacar. De Sloveen kiest ervoor om te rusten na zijn Tourzege van afgelopen weekend. 

 

Daardoor slaat hij de olympische wegrit (zaterdag 3 augustus) over. De bronzen medaillewinnaar van Tokio 2021 wordt in Parijs vervangen door landgenoot (en teamgenoot) Domen Novak. 

 

"Jammer genoeg zal Pogacar niet deel uitmaken van ons viertal. Hij annuleerde zijn deelname door enorme vermoeidheid", zegt bondscoach Uros Murn. 

 

Pogacar gaf eerder al aan dat hij vooral gefocust is op het wereldkampioenschap in Zürich. Dat vindt plaats in september. 

 

Enkele weken geleden uitte Tadej Pogacar zich nog over de niet-selectie van Urska Zigart. Zijn vriendin werd door de Sloveense wielerbond niet aangeduid om naar de Olympische Spelen te gaan. 

 

Slovenië mist naast Tadej Pogacar ook Primoz Roglic, regerend olympisch kampioen tijdrijden. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.