WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
10695
2
Aryna Sabalenka
8016
3
Coco Gauff
6743
4
Elena Rybakina
5931
5
Jasmine Paolini
5168
6
Jessica Pegula
5160
7
Zheng Qinwen
3980
8
Barbora Krejcíková
3571
9
Maria Sakkari
3515
10
Jelena Ostapenko
3428

Handblessure houdt vice-olympisch kampioen Marketa Vondrousova van Olympische Spelen in Parijs

 ma 22 juli 2024 19:42
Marketa Vondrousova zal geen nieuwe olympische medaille kunnen pakken.

Zoek niet naar Marketa Vondrousova (WTA-18) op de Olympische Spelen in Parijs. Door pijn aan haar hand kan de Tsjechische niet deelnemen aan het tennistoernooi. Drie jaar geleden pakte de voormalige winnares van Wimbledon nog olympisch zilver in Tokio. 

Het olympisch tennistoernooi bij de vrouwen verliest opnieuw een van zijn (schaduw)favorieten. Na Aryna Sabalenka, Ons Jabeur en Emma Raducanu stuurt ook Marketa Vondrousova haar kat.

 

"Het spijt me heel erg, maar door gezondheidsproblemen zal ik niet deelnemen aan de Olympische Spelen van Parijs", schrijft ze op Instagram.

 

"Tot het laatste moment had ik gehoopt dat het tenminste zou lukken in het dubbelspel, maar mijn handproblemen laten het niet toe."

 

"Ik ben me nu aan het concentreren op het herstel richting de US Open. Ik duim voor alle Tsjechische vertegenwoordigers in Frankrijk."

 

Vondrousova won Wimbledon in 2023 en is de verliezende finalist van de Spelen in Tokio. Toen pakte Belinda Bencic het goud. De Zwitserse is ook afwezig in Parijs. In april werd ze mama van een dochtertje.

 

De vrijgekomen plek op de Olympische Spelen is voor Katerina Siniakova, de eerstvolgende Tsjechische in de WTA-ranking. Greet Minnen blijft reserve. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.