Badmintonner Julien Carraggi staat voor aartsmoeilijke poulefase bij olympisch debuut: "Maar ik ben er klaar voor"

 do 18 juli 2024 18:17
Julien Carraggi mag naar zijn eerste Olympische Spelen in Parijs.

Julien Carraggi leeft vol vertrouwen toe naar zijn eerste Olympische Spelen in Parijs.  De 24-jarige Brusselaar staat 52e op de wereldranglijst van de Badminton World Federation (BWF) en wacht een moeilijke loting in de groepsfase. Het olympische badmintontoernooi start op 27 juli.

Julien Carraggi (BWF 52) is ingedeeld in groep L, een van de twee groepen van vier spelers. De overige veertien groepen tellen drie spelers. De 24-jarige badmintonner treft de Indonesiër Jonatan Christie (BWF 3), de Indiër Lakshya Sen (BWF 19) en Kevin Cordon (BWF 41) uit Guatemala. Enkel de groepswinnaar van elke groep stoot door.

 

Het exacte speelschema van het olympisch badmintontoernooi is nog niet gekend. "Het is mogelijk dat ik op 27 juli start, want het is een groep van vier", legt Carraggi uit.

 

Hij is vastbesloten om het beste te halen uit zijn eerste olympische ervaring. "De Spelen zijn een totaalpakket. Er is het competitieve element, maar ook de hele sfeer errond."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Moeilijke groepsfase

Carraggi beseft dat de groepsfase doorspartelen allesbehalve gemakkelijk wordt, maar is tevreden met zijn vooruitgang en het werk dat hij de afgelopen maanden verzette.

 

Zijn eerste tegenstander in de groepsfase is de nummer 3 van de wereld, Jonatan Christie. Hij won dit jaar al twee toernooien in het Engelse Birmingham en het Chinese Ningbo.

 

De tweede wedstrijd in de groepsfase is tegen Lakshya Sen. De nummer 19 van de wereld werd al twee keer derde dit jaar.

Toen ik heel jong was, keek ik op naar mijn tegenstanders nu.

Julien Carraggi

In de laatste groepsfasewedstrijd wacht nummer 41 van de wereld, Kevin Cordon. De Guatemalteek won dit jaar al het toernooi in zijn thuisland.

 

"Ik ken de kwaliteiten van mijn tegenstanders omdat ik veel spelers op het circuit bekijk en analyseer. Ik kom uit een generatie die er een beetje tussenin zit. Toen ik heel jong was, keek ik al naar hen", geeft Carraggi toe.

 

"Ik voerde veel gesprekken met Yuhan Tan (voormalig olympiër en Belgisch nummer 1) en Lianne Tan", zegt Carraggi over zijn voorbereiding voor de Olympische Spelen. "Ik zie hen als rolmodellen omdat ze erin slagen om hun studie of werk met topsport te combineren."

 

Julien Carraggi zegt klaar te zijn voor de Spelen en heeft er alle vertrouwen in. "Mijn coach en ik plannen al een jaar mijn trainings- en wedstrijdprogramma met de Spelen in ons achterhoofd. Ik wil er het beste van maken, op alle vlakken, ook om extra ervaring op te doen."

programma Julien Carraggi (Paris 2024)
zaterdag 27 juli Julien Carraggi - Jonatan Christie (Ino-3) groepsfase 1-2
maandag 29 juli Julien Carraggi - Lakshya Sen (Ina) groepsfase 0-2
forfait Julien Carraggi - Kevin Cordon (Gua) groepsfase forfait
stand groep L
    M W V sets
1. Jonatan Christie (Ino-3) 1 1 0 2-1
2. Lakshya Sen (Ina) 1 1 0 2-0
3. Julien Carraggi 2 0 2 1-4
. Kevin Gordon (Gua) - opgave