Europees Kampioenschap
speeldag 1

Gareth Southgate stopt na verloren finale als bondscoach bij Engeland: "Het is tijd voor verandering"

 di 16 juli 2024 12:07

Het einde werd er eentje in mineur. Gareth Southgate kondigde zonet aan dat hij stopt als bondscoach van Engeland. Nochtans mocht de trainer van de voetbalbond ook doorgaan in zijn functie. "Maar het is tijd voor verandering, een nieuw tijdperk", schrijft Southgate.

Na bijna 8 jaar en 102 wedstrijden komt er een einde aan het huwelijk tussen Gareth Southgate en de Engelse nationale ploeg.

 

De coach leidde de Three Lions drie halve finales op vier grote toernooien en zelfs twee EK-finales na elkaar. Even vaak wel zonder de ultieme bekroning. Een feit dat Southgate naast lof ook veel kritiek opleverde.

Meteen na de verloren finale tegen Spanje liet Southgate nog in het midden of hij door zou gaan als bondscoach tot aan het WK van 2026, maar twee dagen later hakte Southgate toch de knoop door.

 

"Het is tijd voor verandering, een nieuw hoofdstuk", schrijft Southgate op de site van de Engelse voetbalbond. "De finale van zondag in Berlijn tegen Spanje was mijn laatste wedstrijd als bondscoach van Engeland."

"Ik arriveerde bij de voetbalbond in 2011, overtuigd om het Engelse voetbal te verbeteren. In die tijd, waarvan 8 jaar als bondscoach, ben ik gesteund door geweldige mensen. Ik wil hen hartelijk danken."

 

"Ik had het voorrecht om een grote groep spelers te leiden in 102 wedstrijden. Ieder van hen was trots om de drie leeuwen op hun shirt te dragen, en ze waren op vele manieren een voorbeeld voor het land."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: