"Kunnen ze niet normaal doen?": Onbegrip over langere pauze in finale Copa America voor optreden Shakira

 zo 14 juli 2024 11:25

Geen kwartier, wel minstens 25 minuten pauze in de finale van de Copa America vannacht. Een noodgreep om een optreden van Shakira tijdens de rust mogelijk te maken, tot onvrede van de Colombiaanse bondscoach Nestor Lorenzo. 

Op Amerikaanse bodem gelden Amerikaanse tradities. Voor het eerst pakt ook de Copa America uit met een halftime show.

 

Tijdens de rust van de finale tussen Colombia en Argentinië krijgt het publiek een optreden van Shakira te zien. Een korte show waarvoor de popster zo'n 2 miljoen dollar zou opstrijken.

 

Door de op- en afbouw van de show in het Hard Rock Stadium in Miami zal de rust noodgedwongen langer duren. Geen kwartier, wel 25 minuten tot een halfuur.

 

En dat zint de Colombiaanse bondscoach Nestor Lorenzo niet, ook al is Shakira een landgenote. "Ik hoop dat iedereen van de show zal genieten. Shakira is een geweldige artiest", opende hij eerst nog voorzichtig.

 

"Maar kunnen ze niet normaal doen? Ik vind dat de pauze maximaal 15 minuten mag duren, zoals elke andere wedstrijd. Dat zijn de regels."

Wij werden eerder beboet omdat we een minuut te laat op het veld verschenen. Nu is er een show van 20 minuten. 

Nestor Lorenzo

De uitzonderlijke pauze veroorzaakt extra wrevel bij de bondscoach, omdat er in de groepsfase nog boetes werden uitgedeeld aan trainers die te laat in de dug-out zaten in de tweede helft.

 

"Wij werden eerder beboet omdat we een minuut te laat op het veld verschenen", zei hij. "Nu is er een show van 20 minuten. Dat kan ik niet begrijpen."

 

"Spelers kunnen afkoelen, terwijl ze in de tweede helft weer moeten presteren. Beide ploegen zullen er last van hebben, dus het is wat het is."

 

Ook de beslissing om nu wel verlengingen te spelen bij een gelijkspel, veroorzaakt onbegrip. Tijdens de kwartfinales en halve finales werden er na 90 minuten meteen strafschoppen getrapt.

 

Colombia jaagt op zijn 2e Copa América-titel ooit, na eindwinst in 2001. Titelverdediger en wereldkampioen Argentinië hoopt het toernooi voor de 16e keer te winnen, waarmee het alleen recordhouder zou worden.

Gerelateerd: