VIDEO - Hugo Cuypers helpt Chicago Fire met twee goals aan comebackzege in de MLS

 do 4 juli 2024 12:10
Hugo Cuypers (ex-Gent) scoorde in minuut 82 en 91.

Hugo Cuypers was woensdagavond de grote held bij Chicago Fire in de Major League Soccer (MLS). De 27-jarige ex-Gentenaar hielp zijn ploeg met twee late goals aan een 4-3-remontada tegen Philadelphia Union.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Cuypers is al weken uitstekend op dreef in de Verenigde Staten. Met zijn twee late goals zit hij dit seizoen al aan negen doelpunten in twintig wedstrijden. In zijn laatste zes duels scoorde hij zes keer.

 

Zijn ploeg Chicago Fire leek tegen Philadelphia Union lange tijd op weg naar een nieuwe nederlaag. Vroeg in de tweede helft klommen de bezoekers naar een 1-3-voorsprong.

 

Cuypers zorgde acht minuten voor het einde voor de aansluitingstreffer met een rake kopbal. Invaller Gaston Gimenez trok de stand helemaal in evenwicht.

 

Twee minuten in de toegevoegde tijd bezorgde Cuypers zijn ploeg nog de overwinning met een binnentikker aan de tweede paal.

 

Chicago Fire klimt dankzij deze zege over Philadelphia Union naar de dertiende plaats in een klassement met vijftien ploegen in de Eastern Conference van de MLS.

Invaller Dejaegere

Brecht Dejaegere kwam woensdag als tweede Belg in actie in de VS. De middenvelder mocht drie minuten voor tijd invallen bij Charlotte, dat een 1-2-thuisnederlaag leed tegen koploper Inter Miami.


Miami moet het al enkele weken zonder sterspeler Lionel Messi doen, die op de Copa América vertoeft. Charlotte staat zesde in de Eastern Conference.


Christian Benteke keek geschorst toe bij de 2-3-nederlaag van zijn DC United tegen Cincinnati. Het team uit Washington zakte door het verlies naar de laatste plaats in het oosten van de MLS.


Dante Vanzeir en de New York Red Bulls spelen pas zaterdagavond hun volgende competitiewedstrijd.

Gerelateerd: