Shaunae Miller kan olympische titel niet verdedigen door blessure

 za 29 juni 2024 21:19
Miller is al bijna tien jaar wereldtop in haar discipline.

We krijgen deze zomer al zeker een nieuwe olympisch kampioene op de 400 meter. De Bahamaanse  Shaunae Miller-Uibo, tweevoudig olympisch kampioene (Rio 2016 en Tokio 2021), zal haar titel niet kunnen verdedigen in Parijs. 

De 30-jarige atlete liep dit seizoen nog geen individuele 400 meter, en had tot dit weekend de tijd om de selectielimiet te lopen.

 

Dat is haar echter niet gelukt, omdat ze zich dit weekend blesseerde.

 

De wereldkampioene  kan mogelijk nog wel geselecteerd worden voor de

gemengde 4x400 meter. In die discipline hielp ze haar land in augustus vorig
jaar nog aan de wereldtitel. 

 

Miller pakte haar eerste olympische titel in 2016 op spectaculaire wijze. Haar ultieme duik over de meet ging toen de wereld rond.

Ook olympisch kampioen Braz niet aanwezig

Ook op de 100, 200 en 800 meter zullen de titelverdedigsters er niet bij zijn
in Parijs. 


De Jamaicaanse Elaine Thompson-Herah (100 en 200 meter) kampt met een achillespeesblessure. De Amerikaanse Athing Mu (800 m) kwam in haar nationale selectiewedstrijd ten val.

En Ook de Braziliaanse polsstokspringer Thiago Braz, die zich in 2016 in eigen land tot olympisch kampioen kroonde, krijgen we deze zomer niet te zien in Parijs.

 

Bij een laatste kans om de selectielimiet (5m82) te halen, kwam hij niet hoger dan 5m65. Maar zelfs als hij de limiet wel had gehaald, was hij waarschijnlijk niet afgezakt.

 

De dertiger zit namelijk een dopingschorsing tot november 2024 uit. Braz ging in beroep, en kreeg in afwachting van de definitieve uitspraak de toelating om aan de selectiewedstrijden deel te nemen.

Thiago Braz
Gerelateerd:
Bert en Bavo gaan Olympisch
Bavo en Bert bereiden zich voor op de Olympische Spelen in Parijs met Belgische topsporters. Samen leren ze de atleet én zijn of haar discipline kennen. Bloed, veel zweet en tranen verzekerd.
9 afleveringen