POLL: Dit was volgens jullie het mooiste doelpunt van de poulefase op het EK voetbal

 za 29 juni 2024 17:50
" "
Het pareltje van de Zwitser Xherdan Shaqiri tegen Schotland is door de Sporza-surfer verkozen tot mooiste doelpunt van de groepsfase.

Er werden heel wat mooie doelpunten gescoord in de groepsfase van Euro 2024. Hopelijk krijgen we in de knock-outfase meer pareltjes voorgeschoteld. Maar het fraaiste doelpunt van de groepsfase? Dat werd volgens de Sporza-surfers gemaakt door de Zwitser Xherdan Shaqiri tegen Schotland. 

Top 5 mooiste goals volgens de Sporza-surfers:

1. Shaqiri (Zwitserland) tegen Schotland
2. Güler (Turkije) tegen Georgië
3. Mert (Turkije) tegen Georgië
4. Stanciu (Roemenië) tegen Oekraïne
5. Zaccagni (Italië) tegen Kroatië

Met 3690 stemmen verkozen jullie het doelpunt van Shaqiri als mooiste van de poulefase. De kleine Zwitser profiteerde van een slechte terugspeelbal en knalde de bal van buiten het strafschopgebied in 1 tijd in de linkerbovenhoek. 

 

Ook het doelpunt van Arda Güler tegen Georgië werd gesmaakt door de Sporza-surfers. De jonge Turk dribbelde vanop rechts naar binnen en krulde de bal met links in de verste bovenhoek. Een doelpunt à la Arjen Robben.

 

Een andere Turk vervolledigt jullie top 3. Met een knappe volley opende Mert Güldur de score tegen Georgië. Zo zijn de drie mooiste doelpunten in de poulefase volgens onze surfers allemaal schoten van buiten de zestien. 

Bekijk onze selectie van 10 pareltjes uit de poulefase