Frank Vercauteren wil heisa met fans vergeten: "Wat gebeurd is, is gebeurd. Nu moet focus 200% op Frankrijk"

 vr 28 juni 2024 11:54
Frank Vercauteren nam de tijd voor een babbel met Ruben Van Gucht.

Zelfs twee dagen na de wedstrijd tegen Oekraïne was de onenigheid tussen spelers en fans nog hét discussiepunt. Maar nu is het tijd voor een nieuwe bladzijde, vindt technisch directeur Frank Vercauteren. "Het is gebeurd en daar moeten we mee leven. Alle nevenactiviteiten moeten we nu opzijschuiven", vertelde hij bij Ruben Van Gucht.

Een wedstrijd waar maar geen einde aan lijkt te komen. Ook vandaag wordt overal nog vurig gediscussieerd over de partij tegen Oekraïne.

 

"Maar daar blik ik niet meer op terug", opende technisch directeur Frank Vercauteren bij onze Ruben Van Gucht. "Ik zie niet in waarom we moeten kijken naar het verleden. We moeten gewoon denken aan de weg die we moeten afleggen om te winnen tegen Frankrijk."

 

Waar Vercauteren ook liefst zand over wil gooien, is de discussie tussen de Duivels en de fans. "We willen beter doen, op alle vlakken: organisatorisch, sportief, de fans ... We moeten dat allemaal wegvegen. Het is nu eenmaal gebeurd en daar moeten we mee leven. De focus gaat nu 200% op de wedstrijd tegen Frankrijk."

 

"We zien wel wat de volgende stap is, maar iedereen weet waarvoor we hier zijn en dat we daarvoor iedereen nodig hebben. Het is nu wat anders dan wat de verwachtingen waren, maar wat is er mooier dan een match tegen Frankrijk?"

 

"Dat was alvast mijn droomaffiche", verklapte Vercauteren. "Hij komt alleen wat vroeg op het toernooi."

Ik denk niet dat er nog iets zal komen vanuit de spelersgroep over de heisa.

Frank Vercauteren

De ex-voetballer zag overigens nog een positief kantje aan de hele heisa. Een lichtpuntje in een donker gat, zou je kunnen zeggen. "Alle neuzen stonden binnen het team wel in dezelfde richting."

 

"Het is belangrijk dat het hele team achter een beslissing staat. Op zulke momenten moet je een eenheid vormen, een teambeslissing maken en ervoor gaan."

 

"Achteraf kan je dan wel bespreken of het een goeie beslissing was of niet. Sommigen zullen zeggen van wel, anderen van niet en nog anderen zullen denken: is dat nu belangrijk om over te spreken?"

 

"Laat ons nu in elk geval maar werken aan de volgende stap. Ik denk niet dat er nog iets zal komen vanuit de spelersgroep over de heisa. De focus moet 200% op voetbal en alle nevenactiviteiten moeten we opzijschuiven."

We hebben goeie dingen laten zien, maar ik ben nooit helemaal tevreden.

Frank Vercauteren

Nu de brandjes overal stilaan geblust lijken, kan de focus inderdaad weer op het sportieve.

 

"Of ik tevreden was over onze groepsfase? Ja en nee", koos Vercauteren voor een genuanceerd antwoord. "We hebben goeie dingen laten zien, maar ik ben nooit helemaal tevreden. Zelfs niet als het "amazing" is."

 

"Maar je bestelt dat natuurlijk ook niet. Mensen gaan dan verschillende wedstrijden vergelijken, maar elke tegenstander is anders."

 

"En het was ook altijd de bedoeling om intensiteit aan de dag te leggen. Dat is een deel van het spel van Domenico. Nu is het aan ons om te ontdekken waarom die minder aanwezig leek."  

 

Hopelijk is die er dan in overvloed in onze partij tegen Frankrijk op maandag. Want Vercauteren wil zijn "droomaffiche" maar al te graag opgesmukt zien met een knalprestatie.

Gerelateerd: