Jouw ploeg ook aan de start?
rit 15  /  21 - Loudenvielle > Plateau de Beille
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Met deze selectie trekt Alpecin-Deceuninck naar de Ronde van Frankrijk 2024

 ma 24 juni 2024 19:25
Jasper Philipsen
Vorig jaar snelde Jasper Philipsen naar 4 ritzeges én de groene trui.

Ook het huiswerk van Alpecin-Deceuninck voor de Tour is af. Jasper Philipsen en wereldkampioen Mathieu van der Poel toppen opnieuw de selectie van de Belgische WorldTour-ploeg, die vorig jaar de groene trui veroverde. Jonas Rickaert heeft ondanks zijn val op het Belgisch kampioenschap het team gehaald.

Jasper Philipsen kan ook dit jaar rekenen op zijn lead-out Jonas Rickaert. De sprintloods kwam gisteren ten val op het BK in Zottegem, maar zijn Tour komt niet in gevaar. De sprintloods heeft zijn pols niet gebroken en zal weer van de partij zijn in 's werelds grootste wielerwedstrijd.

 

Naast Rickaert kan Philipsen ook op debutanten Gianni Vermeersch, Robbe Ghys en de Fransman Axel Laurance rekenen. Ook de Zwitser Silvan Dillier en de Deen Søren Kragh Andersen zullen van de partij zijn, net als kopman en wereldkampioen Mathieu van der Poel.

 

Die laatste mikt, net als Philipsen, op ritzeges in de Tour. "Ons eerste doel is om een of meer etappes te winnen. En als dat goed gaat, kan Philipsen opnieuw voor het puntenklassement gaan", klinkt het bij Alpecin-Deceuninck.

Alpecin-Deceuninck voor de Tour de France
Silvan Dillier (Zwi)
Robbe Ghys
Søren Kragh Andersen (Den)
Axel Laurance (Fra)
Jasper Philipsen
Jonas Rickaert
Mathieu van der Poel (Ned)
Gianni Vermeersch
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: