Stoelendans bij belofteploegen: RSCA Futures haalt voormalig trainer Jong Genk

 vr 21 juni 2024 17:52
Van Jong Genk naar RSCA Futures. Jelle Coen staat volgend jaar gewoon weer in de CPL.

Het belofteteam van Anderlecht treedt voor het derde seizoen op rij aan in de Challenger Pro League met een nieuwe hoofdcoach. Na onder meer Nederlanders Robin Veldman en Marink Reedijk, is het nu aan Belg Jelle Coen (ex-Jong Genk) om de "next big things" van Anderlecht te leiden. 

Anderlecht heeft zijn nieuwe hoofdcoach voor de beloften voorgesteld. Met Jelle Coen haalt het iemand die de Challenger Pro League kent en ervaring heeft met belofteploegen. Zo was hij vorig seizoen coach van Jong Genk en heeft hij bij de jeugd van KV Mechelen 13 seizoenen op de teller staan. 

 

Jelle Coen zal bijgestaan worden door een jeugdcoach van Anderlecht. René Peeters, die vorig seizoen hoofdcoach was van de U18, wordt assistent-coach bij de beloften. David Hubert, die vorig seizoen assistent-coach was van de RSCA Futures, zal dit seizoen als hoofdcoach aantreden van de U18.

 

“Het is een ware eer om coach te worden bij zo’n grootse club als Anderlecht”, klinkt het bij een tevreden Coen.

 

"Ik kijk er enorm naar uit om met de talenten van deze club te mogen werken. Ik sta voor dynamisch, attractief voetbal met een stevige defensieve organisatie en wil aandacht hebben voor de individuele en collectieve ontwikkeling van de ploeg."