Tielemans staat voor weerzien met Stanciu: "Heel goede, technische speler"

 do 20 juni 2024 17:52

Ze delen niet alleen een verjaardagsdatum, ze delen ook een verleden bij Anderlecht. Youri Tielemans kijkt zaterdag ex-ploegmaat Nicolae Stanciu in de ogen. "Hij heeft veel passie voor zijn land."

Al zeker één Roemeen zou de Rode Duivels zaterdag niet meer mogen verrassen.  Zeker na zijn waarschuwingsschot tegen Oekraïne zijn de Belgen op de hoede voor aanvoerder Nicolae Stanciu.

 

Gelukkig loopt er een informant rond in de Belgische kleedkamer. Youri Tielemans speelde in het seizoen 2016-2017 samen met Stanciu bij Anderlecht.

 

Ze stonden 33 wedstrijden samen op het veld en gaven elkaar daarbij allebei één assist. "Hij is een heel goede, technische speler", herinnert Tielemans zich. "Hij heeft ook veel loopvermogen."

 

"Stanciu heeft veel passie voor zijn land, zoals alle Roemenen. Als aanvoerder moet hij zijn ploeg proberen te dragen en in de wedstrijd tegen Oekraïne is dat alvast heel goed gelukt."

 

Het is niet de enige oude bekende. Met Razvan Marin, Denis Dragus, Ianis Hagi en Denis Alibec zitten nog 4 spelers met een Belgisch verleden in de Roemeense selectie.

 

"Of dat hen extra zal motiveren? We zijn geconcentreerd op onze match. Ze hebben veel kwaliteiten", zei Tielemans. "Ze hebben gewonnen en hebben veel vertrouwen, aan ons om daar iets tegenover te zetten."

Gerelateerd: