Licentieauditeur bevestigt vraag tot opheffen van transferverbod van Standard

 do 20 juni 2024 11:30
Het geplaagde Standard kan weer transfers doen.

De Licentieauditeur van de Belgische voetbalbond (KBVB) had donderdag goed nieuws voor Standard. De aanvraag tot het opheffen van het transferverbod werd overgemaakt aan de Licentiecommissie. De club voldeed intussen aan alle betalingsverplichtingen.

De club kreeg op 8 mei een transferverbod opgelegd omdat bewijzen van betalingen ontbraken bij een maandelijkse controle. Intussen kwam de fel bekritiseerde eigenaar 777 Partners met een storting over de brug, waardoor Standard voldoet aan de betalingsverplichtingen.

 

"Hierdoor zullen we op een serene manier de voorbereiding op volgend seizoen kunnen aanvatten, zowel op het veld als bij de samenstelling van de A-kern", reageerden de Luikenaars tevreden op de clubwebsite. 

 

De club blijft wel openstaan voor nieuwe investeerders. "We bevestigen dat het proces, waarbij potentiële investeerders hun belangstelling kenbaar kunnen maken voor een overname, zoals gepland verloopt", zo klinkt het in de mededeling.

 

"De volgende uren zullen zij toegang krijgen tot de informatie die nodig is om zich de komende weken verder te positioneren. Tijdens deze periode wil de club haar activiteiten op professionele wijze voortzetten en we hopen daarbij ook te kunnen rekenen op de steun van alle supporters en sympathisanten." 

Fraudeklacht

Eigenaar 777 Partners wordt in de Verenigde Staten beschuldigd van fraude. Er hangt de Amerikaanse investeringsgroep een monsterboete boven het hoofd.  


Daarbovenop wordt vrijdag een vonnis van de ondernemingsrechtbank in Luik verwacht na aanklachten van voormalig eigenaar Bruno Venanzi en de aandeelhouders van Immobilière du Standard (het immobedrijf rond Sclessin).


Zij stapten naar de rechtbank omdat de Amerikaanse groep de termijnen van terugbetaling na de verkoop van de club niet respecteerde. Beide partijen wachten nog op een bedrag van verschillende miljoenen.

Gerelateerd: